Spausdinti

Indrės bananų duona

15
komentarai
226
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.

Reikės:

125 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
200 g miltų
4-5 vidutinių bananų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
0,5 šaukštelio gvazdikėlių
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Sviestą ištirpinam, bananus sumaigom šakute.

2

 Kiaušinius su šakute sumaišom su cukrum, sumaišom su lydytu sviestu, supilam viską į bananų makalionę.

3

Miltus persijojam su kepimo milteliais, įberiam prieskonius.

Reklama
41011
4

Ir dabar į šlapią masę supilam miltus, išmaišom.

5

Supilam tešlą į truputį sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą ir kepam 190C, orkaitės kaitinimas viršus-apačia apie 35- 40 min arba kol iškeps – gražiai paruduos. Bet neperkepam.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Perskaičiusi šitą receptą ilgai galvojau, ką jis man primena. Maišydama tešlą atsiminiau mano kaimynės morkų apkepą, viskas tas pat tik vietoj bananų reikia morkų jas tiesiog sutarkuoti smulkesne nei burokinė, bet stambesne nei bulvių tarka, dar galima pagardindi papildomai įdedant moliūgų ar saulegražų sėklų.

  2. Skanesnes bananu duonos dar gyvenime nesu valgius. Aciu uz recepta!!! Kokia dregna, minksta, gardi… Dar kepsiu ne karta.

  3. beata savo knygoje prie bananų duonos rašė, kad šio kepinio sugadinti neįmanoma.beveik.pasirodo man tai pavyko net tris kartus:) niekaip nesuprantu, kodėl tešla būna kaip žalia net po valandos kepimo. na tokia duonelė pasidaro, kad antrą dieną žmogų nužudyti jos kietumu galėčiau:( ar silikoninė forma gali gadinti reikalą?

  4. aš kepu su paprasta ” kepti abi puses” be ventiliatoriaus – kepa šiek tiek ilgiau, nei nurodyta, bet rezultatas – puikus 🙂

  5. labai labai skanu, kepiau ne viena karta ir tikrai dar kepsiu, as virsu apliejau tirpintu sokoladu ir pabarsciau smilkintais riesutais, labai skanu. As pamaniau o jei toki pyraga iskepti, po to perpjauti pusiau ir pertepti gal kokiu varskes kremu , ar kokiu kitokiu, manau nerealus torciukas iseitu;-DD
    Labai aciu jums uz superini receptuka.

  6. labai labai skanu, kepiau ne viena karta ir tikrai dar kepsiu, as virsu apliejau tirpintu sokoladu ir pabarsciau smilkintais riesutais, labai skanu. As pamaniau o jei toki pyraga iskepti, po to perpjauti pusiau ir pertepti gal kokiu varskes kremu , ar kokiu kitokiu, manau nerealus torciukas iseitu;-DD
    Labai aciu jums uz superini receptuka.

  7. Per daug 5 bananu. Uztenka ir 2-3. Tada nebuna vidus toks zalias, kaip sakot 🙂 Nes ta zaluma bananai ir priduoda.

  8. labai labai man sis pyragas, taip pat tiesa kad zaluma nuo bananu, dedu 2-3 didelius, irgi buna to zalesio bet zinau kad ten bananas tai kaip ir nieko blogo nematau 😀 o siaip ir man ir kas ragavo patiko, beja gvazdikeliu neturiu tai ir niekad ju nededu 🙂

  9. Niu kokia pasakiska man ta bananu duona gavosi. Slapia, skani…. as neturejau tik tokios formos, tai i kitokia, ne tokia gilia tesla pyliau, tai gavosi ne duona o pyragas. O tada dar paziurejau kad turiu graikisko jogurto ir cream cheese tai sumaisiau viska, ilasinau cintrinos, itarkavau citrinos zieveles ir tada uztepiau sita ‘frosting’ ant tos bananu duonos. Galutinis variantas gavosi bananu pyragas/tortas

  10. Niu kokia pasakiska man ta bananu duona gavosi. Slapia, skani…. as neturejau tik tokios formos, tai i kitokia, ne tokia gilia tesla pyliau, tai gavosi ne duona o pyragas. O tada dar paziurejau kad turiu graikisko jogurto ir cream cheese tai sumaisiau viska, ilasinau cintrinos, itarkavau citrinos zieveles ir tada uztepiau sita ‘frosting’ ant tos bananu duonos. Galutinis variantas gavosi bananu pyragas/tortas

  11. kam neskanu buna , tas buna nepakankamai alkanas. o duona sitokio tipo kepiniai vadinasi visam pasaulyje nesvarbu kad duona mums asocijuojasi su ta kur sriuba prisikandame. geras receptas naudoju ta is knygos.

  12. Na, sprendziant is kvapo tai duona turejo gautis l.gardi. Taciau ji man neiskilo, manau, bananai buvo per dideli ir ju mases gavos per daug. Nes temp tikrai atitinkama, ir programa-dvipuse. Labai gaila 🙁 koks t.b. tu 4 bananu svoris? Aciu is anksto.

  13. Skonis nuostabu 🙂 Skanesnės bananų duonos niekada nesu ragavusi. Taip patiko, kad nutariau kiekvieną savaitgalį pasidaryti šventę sau ir pasigaminti šio nuostabau „pyrago”

  14. Skonis nuostabu 🙂 Skanesnės bananų duonos niekada nesu ragavusi. Taip patiko, kad nutariau kiekvieną savaitgalį pasidaryti šventę sau ir pasigaminti šio nuostabau „pyrago”

  15. beprotiskai skani ir kvapni si bananu duonele,gvazdikeliu nedejau,bet naudojau IKI gurmanai prieskonius pyragams.O bananu dedu visus 5,na nelabai jie dideli ,bet viskas super.Kepiau kekso formoje,na tokia su skyle per viduri.Kepsiu visad kai tik uzsigules bananai:))….labai geras budas juos panaudoti.

  16. pats gaminimas labai paprastas ir lengvas,o rezultatas PUIKUS!laukiu vyro gryztancio,kad jis paragautu ir ivertintu!ir butinai dar karta ji kepsiu ir dar ir dar…….

  17. Zadame kepti sia duonele per technologiju pamoka, kazi kaip skonis butu uzliejus ja ant virsaus lyditu sokoladu? gal kas nors bandete? 🙂

  18. Ekspermentavau su svečiais… ir pavyko! 😀 Lyg ir skanus, bananai suteikia įdomaus skonio. 🙂

  19. Šiandien ir aš pabandžiau išsikepti bananų duoną, gavosi pasakiškai skanu 🙂 Net mano išrankusis vyras pripažino, kad labai skanu, o tai labai jau retas atvejis 🙂

  20. Šiandien ir aš pabandžiau išsikepti bananų duoną, gavosi pasakiškai skanu 🙂 Net mano išrankusis vyras pripažino, kad labai skanu, o tai labai jau retas atvejis 🙂

  21. sveiki,
    esu pradedancioji kulinare 🙂 toks mazytis prasymas, kuris gal butu naudingas ne man vienai – gal butu imanoma receptu kiekius zymeti puodeliais??? taip butu paprasciau isiminti…. o dabar einu sverti ir gaminti 🙂 tikiuosi pavyks 🙂

  22. sveiki,
    esu pradedancioji kulinare 🙂 toks mazytis prasymas, kuris gal butu naudingas ne man vienai – gal butu imanoma receptu kiekius zymeti puodeliais??? taip butu paprasciau isiminti…. o dabar einu sverti ir gaminti 🙂 tikiuosi pavyks 🙂

  23. Ačiū Beatai už receptuką. Vakar kepiau šią netradicinę (man) duoną, gavosi puikiai! Labai skanu! Receptas bus įtrauktas į mano nuolatinių kepinių sąrašą dėl savo paprastumo ir skonio!;))

  24. prieš kelias dienas vėl bandžiau kepti šią duoną ir vėl toje pačioje silikoninėje formoje. Iškepė kuo puikiausiai:) Nuostabaus skonio kepinys! Nesuprantu, kaip prieš tai pavyko sugadinti:(

  25. prieš kelias dienas vėl bandžiau kepti šią duoną ir vėl toje pačioje silikoninėje formoje. Iškepė kuo puikiausiai:) Nuostabaus skonio kepinys! Nesuprantu, kaip prieš tai pavyko sugadinti:(

  26. Pabandziau ir as Jusu sauniu atsiliepimu ikvepta. Tai net nezinau kaip nupasakoti ta produkta kuris gavosi. Kazkas slapio, zalio, neiskilusio,sunkaus, bananu skonio ivilkta i plona kieta pluta.Tai cia karstas toks, kas bus kai atsals?… Net baisu pagalvoti…
    Zodziu nepavyko 🙁

  27. Nagi aš viena iš tų, kurioms gavosi žalias „tešlinis” marmalas, o lyg ir pagal receptą viską dariau… – tiesiog visas vidus kaip tešla, visiškai neiškilo… Na nors namai skaniai kvepia 🙂

  28. Labai gražiai pavadintas „tešlinis marmalas”, man tai toks pats gavosi… Bet viena vakarą, kai labai užsimaniau šitos duonelės, o namučiuose buvo deja tik vienas susiraukšlėjęs bananas, susigundžiau ir iškepiau.. DUONELĖ buvo fantastiškai nepakartojamai skani, puri, minkšta…tiesiog super!!!! Tai kam nepatinka žalias tešlainis, tiesiog pataupykite bananus ir dėkite jų mažiau..

  29. nu nerealu nerealu ir dar kartą nerealu. Tikras skanumėlis. Vakar grįžusi vėlai po darbo kepiau, paragavau – niam niam, šiandien valgau – dar skanesnis, niam niam niam :))) dar labai nudžiugau, kai parduotuvėj užmačiau jau pajuodusius ir nuokainuotus bananus, tai pagalvojau bus dar skaniau ir pigiau 😉 ir aš dėjau tris, pabijojau penkis, kai pasiskaičiau komentarus, ir kepiau net visą valandą, nes orkaitė dujinė, kepa tik iš apačios, tai po pusvalandžio pažiūrėjau, įvertinau situaciją, kad vidus dar košė, kuri liula dar labai, tuomet apdengiau kepimo popieriumi ir kepiau dar pusė valandos 🙂 ir lux gavosi 😉 ačiū, Beatai už nuostabius receptus 😉

  30. Gal nepasakysiu jokios naujienos, bet ši duonelė labai labai gardi su graikiškais riešutais (arba pekanais) ir cinamonu. Kepu tokią jau eilę metų ir koleges esu ‘apkrėtus’:)
    Rekomenduoju!♥

  31. Pagal recepta, 5 mazi bananai, be gvazdikeliu (neturejom) ir visa tesla supilstem i 12 keksiuku forma, tuomet po gabaleli pienisko sokolado i vidu ir 30 min kepem :))) Gavosi puikus dregni minksti keksiukai 😉

  32. Visai neblogas gavosi, tik nesupratau, jis ir turėjo neišsikelt? Toksai plonas gavosi pyragėlis (kepiau apvalioj silikoninėj formoj).
    Bet šiaip be galo skanus 🙂 Ačiū už receptą.

  33. Visai neblogas gavosi, tik nesupratau, jis ir turėjo neišsikelt? Toksai plonas gavosi pyragėlis (kepiau apvalioj silikoninėj formoj).
    Bet šiaip be galo skanus 🙂 Ačiū už receptą.

  34. Sveiki,kepiau ir as sia duonele vakar,lb skanu,dar obuoli maza ytarkavau,tik kazodel taip pat neiskilo,bet bandysiu dar karteli,dekui uz recepta;)

  35. Valio! Kepiau ir puikiai pavyko. Nepabijojau bananų įdėti 4 gana didelius, ir tešla, kai iškepė buvo ne žalia. Nors prieš kepimo pabaigą buvau išsigandusi, protarpiais ji atrodė žalia, bet truputi dar pakepus viskas susitvarkė. Tikrai ačiū už šį receptą.

  36. Kiek esu bandžiusi kepti bananų duona, tai gavosi tik pagal šitą receptą. Labai skanu. Šiandien kepsiu kolegoms, tik bandysiu dėt graikinių riešutų, nes labai jau prašosi 🙂

  37. Na ir as pabandziau…deja deja, bet nepavyko 🙁 Kepiau ilgfiau, bet jki kaip zalia gavosi, tesla kazkokia ir tiek… Manau, kad per mazai miltu ir per mazai gal kepimo milteliu idejau? Miltu tai tikrai per mazai… Pradzioje taip graziai iskilo, atrode super, bet kai isemiau- subliusko ir pasirodo buvo zalia visa… Bandysiu dar karta 😉 Gal pirmas blynas cia toks prisviles tik? 😀

  38. Na ir as pabandziau…deja deja, bet nepavyko 🙁 Kepiau ilgfiau, bet jki kaip zalia gavosi, tesla kazkokia ir tiek… Manau, kad per mazai miltu ir per mazai gal kepimo milteliu idejau? Miltu tai tikrai per mazai… Pradzioje taip graziai iskilo, atrode super, bet kai isemiau- subliusko ir pasirodo buvo zalia visa… Bandysiu dar karta 😉 Gal pirmas blynas cia toks prisviles tik? 😀

  39. Vakar ir as isbandziau si receptuka. Pamirsau iberti ziupsneli cinamono, bet ir be jo duonyte buvo liux 🙂 gavosi labai minkstute ir slapia, net ir siandien buvo tokia pat minksta ir gardi. Niam niam niam :p rekomenduoju, isbandykit 😉

  40. Duonele labai skani, dar pabarstau ant viršaus sezamų sėklų tai mums laaaabai skanu! Visiems skanaus;-)

  41. Receptas puikus, labai skaniai pavyko! Idėjau cinamono su kaupu, todel duona išėjo šiek tiek rudesnė ir labai kvepia! Naudojau 3 vidutinius prinokusius bananus (apie 400 gramų). Visom linkiu pabandyti ir nustebinti šeimą puikiu desertu, kuris karštas tobulai dera su vaniliniais ledais :]

  42. O aš į šią duonelę nedėjau gvazdikėlių, bet užtat įmaišiau šaukštelį aguonų ir tikrai tai tik pagardino šią pyragišką duonelę:)

  43. siandiena issikepiau banana pyraga 🙂 pagal si receptuka i silikonine gelytes forma dejau 250g miltu,4bananus,o visa kita pagal receptuka,kepiau 40min.gavosi super minkstutis skanutis….butinai pakartosiu

  44. Labai puikus piragas,man paciam 14metu,iskepes viena karta savarankiskai dabar i savaite koki karta kepu ir neatsibosta,teko kepti ir didesnem sventem,visiem labai patikdavo,dedu visko tiek kiek parasyta,ir viskas labai skaniai gaunas,nepatariu det maziau bananu,nes tada skonis….ne tas kuris turi but,pats aukso viduriukas tai tiek kiek cia parasyta,liux,aciu uz recepta!Skanaus!

  45. Kepiau jau ne kartą ir labai skani gaunasi, jei kepu kekso formoje, visada kepu valandą ar šiek tiek ilgiau, nes kitaip viduriukas būna žalias. Šį kartą norėjosi kažko gaiviau tai ant viršaus pridėjau stambiai pjaustytų obuolių. Labai skaniai gavosi, rūgštoki obuoliai puikiai čia dera. Kitą kart kepsiu taip pat su obuoliais.

  46. Labai labai skani bananų duonelė ir be galo paprastai ir greitai pagaminama. Kepiau jau ne kartą ir dar kepsiu 🙂 Ačiū!

  47. Labai labai skani bananų duonelė ir be galo paprastai ir greitai pagaminama. Kepiau jau ne kartą ir dar kepsiu 🙂 Ačiū!

  48. Labai labai skani bananų duonelė ir be galo paprastai ir greitai pagaminama. Kepiau jau ne kartą ir dar kepsiu 🙂 Ačiū!

  49. receptas idomus, nusprendziau pameginti, tiek daug geru zodziu apie ji.. bet man nesigavo supuole:( matyt kazka negerai padariau…

  50. Ką tik vakarienei suvalgėme po didelį gabalą bananų duonos – skanumėlis 🙂 Kepiau pagal receptą, 40 min, tik viršų pridengiau folija – iškepė labai tolygiai 🙂 Viršų pabarsčiau migdolų drožlėmis (pasiskolinau idėją iš E. Mildažytės recepto 🙂

  51. Ką tik vakarienei suvalgėme po didelį gabalą bananų duonos – skanumėlis 🙂 Kepiau pagal receptą, 40 min, tik viršų pridengiau folija – iškepė labai tolygiai 🙂 Viršų pabarsčiau migdolų drožlėmis (pasiskolinau idėją iš E. Mildažytės recepto 🙂

  52. gerule gavos, dregna, saldi, vemt nevercia.

    tiktai, vienas klausimelis, kaip sumalti tuos 7 gvazdikelius?? kombainas nepaims, nei kavamale, ju paprasciausiai per mazai, kad sugriebtu, nebent puse buteliuko iskart trint. as susmaigsciau I pyrago virsu, po kepimo islupau ir kvapas super!

  53. gerule gavos, dregna, saldi, vemt nevercia.

    tiktai, vienas klausimelis, kaip sumalti tuos 7 gvazdikelius?? kombainas nepaims, nei kavamale, ju paprasciausiai per mazai, kad sugriebtu, nebent puse buteliuko iskart trint. as susmaigsciau I pyrago virsu, po kepimo islupau ir kvapas super!

  54. Super receptukas ! Vienas iš paprastesnių, o skonis tai pasakiškas 😮 Ačiū Jums Beata, mokot mus panaudoti tokius paprastus ingridientus ir sukurti virtuvės stebuklą 🙂

  55. Super receptukas ! Vienas iš paprastesnių, o skonis tai pasakiškas 😮 Ačiū Jums Beata, mokot mus panaudoti tokius paprastus ingridientus ir sukurti virtuvės stebuklą 🙂

  56. tikai labai skanus pyragas-duona ! meginau su itaimu, taciau siame tinklalapi da neteko nusivilti nei vienu receptu. labai greitas, pigus ir labai skanus. iskepiau viena, paragavau ir supratau, kad iskart kepu ir antra 🙂 aciu!

  57. Pirmą kartą kepiau ir puikiai gavosi. Labai skani bananų duona. Nesunku pagaminti, neužima daug laiko ir nėra brangu. Liuks.

  58. Gerb,Beata,
    Ar yra galimybė pasidalinti receptais su jumis? Žinau viena pasakiška užkepėle, kurios tinklapyje neradau :X.

  59. Gerb,Beata,
    Ar yra galimybė pasidalinti receptais su jumis? Žinau viena pasakiška užkepėle, kurios tinklapyje neradau :X.

  60. Išties labai skanus reikalas 🙂 Tik man kažkodėl nelabai iškilo, nors kepimo miltelių dėjau pakankamai. Kažin kas galėjo pagadinti iškilimą?

  61. Aciu uz nuostabu recepta! Labai paprastas! Pasakiskai gardus!
    Dariau ji ir Lietuvoje, ir uzsienyje draugams, visiems labai labai patiko!
    Aciu,aciu,aciu! Darysiu dar ne karta ir ne du:)
    PS- As ir pirma , ir antra karta idedu i tesla riesutu sutraiskytu:)
    Ir kazkaip ilgiau kepu negu 40min, kepu kazkur 55min.
    Bet skonis… Nu nerealus!!!

  62. Man irgi žalias vidus gavosi…bet spėju dėl bananų kiekio..turėjau keturis jau juoduot bepradedančius bananus, o norėjau juos visus sunaudot..tai ir sudėjau.. šiaip skonis geras;) su pienuku skanu:) bet toks šlapias labai.. bet spėju kad nuo bananų..Tikiuosi rytoj jį irgi bus galima valgyti, nebus kieta.. (kaip viena bandžiusi čia sakė..)

  63. Labai puikus gavosi, nors kepiau pirma karta, isejo puiki ir duonele ir kepsiukai, nes norejau ir taip ir taip iskart pabandyti, nerealiai skanu:)
    Aciu uz toki recepta:) lengvas greitas ir lb skanus:)

  64. O kazi galima vietoje sviesto deti margarina Vilnius kepiniams? Taip noriu issikept bet sviesto nera 🙂

  65. Skaitau komentarus ir seile tysta, gaila bet negaliu miltu kvietiniu gal galetumet alternatyva jiems patart dekui. Viena koja jau prie orkaites 😉

  66. Kepiau ir as siandien, bet deja visai nepavyko. Is pradziu lyg ir labai nieko atrode, toks iskiles, bet Bet Kai istraukiau is orkaites eme ir nusedo. Toks suslegtas, visai nepurus gavosi. Viska dariau pagal recepta. Galbut truko kepimo? Bet kepiau virs 40min. Bijojau perkepti.

  67. Kepiau ir as siandien, bet deja visai nepavyko. Is pradziu lyg ir labai nieko atrode, toks iskiles, bet Bet Kai istraukiau is orkaites eme ir nusedo. Toks suslegtas, visai nepurus gavosi. Viska dariau pagal recepta. Galbut truko kepimo? Bet kepiau virs 40min. Bijojau perkepti.

  68. O Dieve kaip skanu!!! Aciu labai uz recepta!!! Idejau dar trupinta plytele sokolado! NEREALU!!!

  69. Labai daznai kepu ivairius gardesius. Vieni pavyksta, kiti nelabai. Taciau si bananu duona, as ja mieliau vadinciau bananu keksu, gavosi idealios strukturos, pasakisko minkstumo, ne vienos zalios vietos. jei kur bananas, tai jis ir matosi visumoje, nera istezes. Sis receptas tikrai vertas pasideti matomoje vietoje, o skonis tirpsta. tik gal cukraus deciau maziau. Sekmes bandancioms 🙂

  70. O dabar sąžiningai prisipažinkite, kad dėjot tik 200 gr miltų prie 4-5 bananų, jums nesigavo blyninės tešlos skystumo masė ir viskas puikiai iškepė? Aš visgi nerizikavau ir miltų dėjau gerokai daugiau. Gavosi puikiai.

  71. O dabar sąžiningai prisipažinkite, kad dėjot tik 200 gr miltų prie 4-5 bananų, jums nesigavo blyninės tešlos skystumo masė ir viskas puikiai iškepė? Aš visgi nerizikavau ir miltų dėjau gerokai daugiau. Gavosi puikiai.

  72. O dabar sąžiningai prisipažinkite, kad dėjot tik 200 gr miltų prie 4-5 bananų, jums nesigavo blyninės tešlos skystumo masė ir viskas puikiai iškepė? Aš visgi nerizikavau ir miltų dėjau gerokai daugiau. Gavosi puikiai.

  73. Labai skani duona. Kepiau jau du kartus. Vieną kartą dėjau 4 mažus bananus, o kitą 3 didelius ir turiu pasakyti, kad kuo daugiau bananų, tuo skaniau. Į abu kepinius dėjau maždaug 40 g tarkuoto juodo šokolado. Skonis pasakiškas. Šokoladas čia puikiai tinka 🙂
    Matau čia nemažai kas skundėsi, kad per mažai miltų. Labai tikėtina, kad tie žmonės dėjo ne 200 g miltų, o 200 ml. Tuomet aišku, kad jų buvo per mažai 🙂

  74. Aš dar dadėjau moliūgo sėklų ir džuovintų slyvų susumulkinau:) dėjau į pyrago forma:) na 35-40min. Neužteko žinoma , bet 50-60 pats tas 🙂 laaabai skanu:)) ačiū už kaip visad puikų recepta:))

  75. labai puikus pyragas. Turiu namie sportininka, tai jam labai tinka kaip uzkandis. Tik mes keiciame miltus pilnagrudziais speltos ir imetam gera sauja pasmulkintu makadamia riesutu. labai rekomenduoju 🙂

  76. labai puikus pyragas. Turiu namie sportininka, tai jam labai tinka kaip uzkandis. Tik mes keiciame miltus pilnagrudziais speltos ir imetam gera sauja pasmulkintu makadamia riesutu. labai rekomenduoju 🙂

  77. labai puikus pyragas. Turiu namie sportininka, tai jam labai tinka kaip uzkandis. Tik mes keiciame miltus pilnagrudziais speltos ir imetam gera sauja pasmulkintu makadamia riesutu. labai rekomenduoju 🙂

  78. Kepiau, bet nelikau labai sužavėta. Dėjau 3 gerai išnokusius bananus, ir tik 100 g cukraus (aš nuo visų Beatos receptų drąsiai nubraukiu trečdalį cukraus) – mano skoniui saldumas buvo kaip tik. Kepdamas gražiai pakilo, valgėm dar karštą (ir dar purų) su ledais, buvo visai skanu. Tačiau deja vėsdamas pyragas visai sukrito į luitą, kitą dieną jo niekas nenorėjo valgyti (nes dar ir patamsėjo šiek tiek) ir dar kitą dieną likučiai iškeliavo į šiukšlių kibirą… Galvojau mesti ten pat ir receptą, bet dar kartą perskaičiusi komentarus galvoju gal kitą kartą pabandysiu kepti kekso formoje (su skyle).
    Šiaip čia geras receptas kepimui su vaikais – patys mažiausi gali nulupti bananus, pamakaluoti besilydantį sviestą, didesni – išmaišyti kiaušinius, pasverti miltus ir pan.

  79. Kepiau, bet nelikau labai sužavėta. Dėjau 3 gerai išnokusius bananus, ir tik 100 g cukraus (aš nuo visų Beatos receptų drąsiai nubraukiu trečdalį cukraus) – mano skoniui saldumas buvo kaip tik. Kepdamas gražiai pakilo, valgėm dar karštą (ir dar purų) su ledais, buvo visai skanu. Tačiau deja vėsdamas pyragas visai sukrito į luitą, kitą dieną jo niekas nenorėjo valgyti (nes dar ir patamsėjo šiek tiek) ir dar kitą dieną likučiai iškeliavo į šiukšlių kibirą… Galvojau mesti ten pat ir receptą, bet dar kartą perskaičiusi komentarus galvoju gal kitą kartą pabandysiu kepti kekso formoje (su skyle).
    Šiaip čia geras receptas kepimui su vaikais – patys mažiausi gali nulupti bananus, pamakaluoti besilydantį sviestą, didesni – išmaišyti kiaušinius, pasverti miltus ir pan.

  80. Kepiau, kepiau jau du kartus!!! Tokio skanaus bananu pyrago dar nevalgiau ir aplamai bananu pyraga kepiau pirma karta gyvenime! Likau labai suzaveta siuo receptu. Skonis nerealus, konsistencija tokia kaip ir megstu (slapia) tiesiog burnoje tirpsta. Su vyru per dvi dienas suvalgome si pyraga:) antra karta kai kepiau dejau sokolado, reikalo nesugadino, bet ir nebuvo ypatingai skanu, gal pieniskas Toblerone cia visai netiko. Ateinanti sestadieni bus trecias kartas kai kepsiu si pyraga ir siandien parduotuveje nusipirkau graikiniu riesutu, bandysiu su jais. Manau jie cia suzais labai deramai! Didelis, Aciu uz si recepta. Aplamai esu Beatos receptu bandytoja, isbandziau jau ”n” receptu ir ne vienu nenusivyliau!!! Taip ir toliau:)

  81. Išbandžiau šį receptą ir aš. Tai kaip ir kai kuriems kitiems, jis vos išimtas iš orkaitės sukrito į kietą kiek žaloką gumulą ir kol atrodo vargiai valgomas arba bent jau tikrai ne baisiai gundančio skonio (manau apskritai, kad jį teks mesti lauk). Kepdama naudojausi rekomendacijomis dėti mažiau bananų ir dėjau tris sunokusius bananus, kitą kartą kepdama nuimčiau dar ir cukraus bent trečdalį, nes bent jau man per saldu.

    Gal ką nors galėjo lemti tai, kad bananus ne sutyryniau šakute, o sumaliau mikseriu?

  82. Senas geras receptas,tik buvau jį užmiršus.Ačiū už priminimą-pyragas puikus.Kepiau jau keletą kartų ir pagal tikslų receptą ir patobulinusi savaip – tai įberdama smulkinto šokolado gabaliukų,tai smulkintų riešutų,tai razinų……Išbandžiau ir su morkomis.Taip pat skanu.

    p.s.toms kurioms nesigavo-greičiausiai dar trūksta praktikos- galiu patarti – dėti mažiau bananų (aš dedu tris nedidelius) ir pasidaryti tirštesnę masę.Arba,mielosios,jūs nesutvertos kepiniams……………..

  83. Senas geras receptas,tik buvau jį užmiršus.Ačiū už priminimą-pyragas puikus.Kepiau jau keletą kartų ir pagal tikslų receptą ir patobulinusi savaip – tai įberdama smulkinto šokolado gabaliukų,tai smulkintų riešutų,tai razinų……Išbandžiau ir su morkomis.Taip pat skanu.

    p.s.toms kurioms nesigavo-greičiausiai dar trūksta praktikos- galiu patarti – dėti mažiau bananų (aš dedu tris nedidelius) ir pasidaryti tirštesnę masę.Arba,mielosios,jūs nesutvertos kepiniams……………..

  84. Labai skanu! Dėjau 4 vidutinio dydžio bananus ir kitąsyk dėčiau jų daugiau. Dėjau mažiau sviesto ir curaus (100g), kitąsyk dėčiau dar mažiau, nes saldu nuo bananų. Kepiau 45 min. Manas, kas kam nesigauna tai jau dėl minėtos aukščiau priežasties – 200 g miltų ne tas pats kas ml.

  85. Labai skanu! Dėjau 4 vidutinio dydžio bananus ir kitąsyk dėčiau jų daugiau. Dėjau mažiau sviesto ir curaus (100g), kitąsyk dėčiau dar mažiau, nes saldu nuo bananų. Kepiau 45 min. Manas, kas kam nesigauna tai jau dėl minėtos aukščiau priežasties – 200 g miltų ne tas pats kas ml.

  86. Labai skani duona, nors, kol šilta man kaip pyragas. Truputį pasvilinau sviestą jį tirpdant, bet tai priduoda tik dar išraiškingesnį skonį. Super, labai džiaugiuosi, kad pamėginau! 🙂

  87. Aš nedėjau cukraus, nes ir taip saldu nuo bananu. Vaikams kai kepiau įdėjau medaus. Vietoj paprastų miltų naudojau avižinius miltus ir dar įdėjau rūgių sėlenų. Todėl gavosi ne tik skanu, bet ir sveika 🙂

  88. Suuuuuper! Išėjo iš pirmo karto 🙂 nors aš nelabai mėgstu kepinių ar dar ko nors, kur įeina bananai, bet šitas keksas/duona/pyragas labai patiko 🙂

    Ačiū!

  89. Suuuuuper! Išėjo iš pirmo karto 🙂 nors aš nelabai mėgstu kepinių ar dar ko nors, kur įeina bananai, bet šitas keksas/duona/pyragas labai patiko 🙂

    Ačiū!

  90. Puikiai pavyko!! Gaminau su pilnagrudziais miltais, cukraus tik 60 g. (musu skoniui pakankamai), o vietoj cinamono ir gvazdikeliu – alvo kakava. Man irgi atrode „liuliuojantis”, bet padidinau temperatura ir puikiai viska issprende.

  91. aciu uz recepta. labai paprastas receptas o pyragas superinis. Mano 9 metu sunus ji kepa ir labai dziaugiasi, kad ji suvalgom vienu prisedimu

  92. Man nesigavo.. kepiau 40 min, gal daugiau,buvau ikišus smeigtuka, kai ištraukiau buvo sausas, bet kai prapjoviau buvo tarsi neiškepes..☹

  93. Man nesigavo.. kepiau 40 min, gal daugiau,buvau ikišus smeigtuka, kai ištraukiau buvo sausas, bet kai prapjoviau buvo tarsi neiškepes..☹

  94. Kepiau 35 min, puikiausiai iskepes. Skonis liuks ;). Tik cukraus dejau maziau (80 g.), kita karta dar mazinsiu, 50 g., mano skoniui, pats tas, manau, bus 😉

  95. Kepiau 35 min, puikiausiai iskepes. Skonis liuks ;). Tik cukraus dejau maziau (80 g.), kita karta dar mazinsiu, 50 g., mano skoniui, pats tas, manau, bus 😉

  96. Skonis puikus. Tik iskepes jis labai slapias. Yra oro burbuliuku. Pakiles. Spalva tai kazkokia i pilksvuma. Dariau viska pagal recepta… nezinau kas negerai

  97. Sveiki, norėjau paklausti ką darau ne taip. Kiekvieną kartą kai ką nors kepu su bananais gaunasi keista tekstura . Kepiniai viduje būna tarsi neiškepę, nors išorė jau paruduoja. Stengiuosi viska daryti pagal receptus, bet vis gaunasi tas pats.

  98. Nerealus! Dariau gluten free su kukurūzų miltais vietoj paprastų ir dingo visas per kelias valandas! Bandysiu db keksiukus iš tokios pačios tešlos. Nepakartojama!!!

  99. Nerealus! Dariau gluten free su kukurūzų miltais vietoj paprastų ir dingo visas per kelias valandas! Bandysiu db keksiukus iš tokios pačios tešlos. Nepakartojama!!!

  100. Labai skani bananų duona! Kepiau ne vieną kartą jau 🙂 tik pastebėjimas, kad bananų kiekį reiktų rinktis pagal skonį. Pirmą kartą įdėjau 4 nemažus bananus, tai išėjo labai šlapia duona, man net per daug šlapia. Tad dabar dedu visada mažiau, išeina puiki, puri, neįmanoma sustot valgyt 😀

  101. Neiškilus pliurzė nes bananu ryškiai perdaug…na bet . Pabandėm žinosim..suvalgė šiukšledėžė

  102. Neiškilus pliurzė nes bananu ryškiai perdaug…na bet . Pabandėm žinosim..suvalgė šiukšledėžė

  103. Neiškilus pliurzė nes bananu ryškiai perdaug…na bet . Pabandėm žinosim..suvalgė šiukšledėžė

  104. Nepakartojamas!
    Uzvirus tokioms aistroms dėl bananu duonos, nesusilaikiau neisbandziusi. Jei jei ir man neišeis??? Galesiu ir as žiauriai pikta postą rašyti
    Su kai kuriais pakeitimais: vietoje sviesto dėjau kokoso alieju, vietoje balto cukraus, rudaji cukrų, ir lietuviškam pyragai priminti aguonų. Tiesa, be gvazdikėlių ir su trimis dideliais bananais.
    Ir ka gi, i dvi mažesnes formas, 10 min trumpiau gavosi nuostabus ir nepakartojamas desertas!!! Visi namai kvepia. Pyragas (duonute) purus, iškepęs ir nesausas.
    Aciu už receptą ir aktyvius komentarus!!!

  105. Išbandžiau šį receptą. Nedėjau gvazdikėlių, bet įdėjau pjaustytų migdolų. Tikrai skanu, bet kitą kartą dėčiau perpus mažiau cinamono.

  106. Labai skani duonyte, dejau 5 vidutinio dydzio bananus. 🙂 Tik sekanti karta maziau cukraus desiu, nes laaabai saldu. 🙂

  107. ačiū super skainiai gavosi, pirmą kartą tik pamažinau cukraus. antrą kartą kepant cukraus išvis nedėjau, saldu ir taip nuo bananų, plius paprastus miltus rupiais speltos miltais pakeičiau. super skanu!

  108. Labai skanus. Gavosi is pirmo karto. Pirmą įpusėjus valgyti ėjau antro kepti. Labai patiko mano vyrui ir sūnui .

  109. Labai skanus. Gavosi is pirmo karto. Pirmą įpusėjus valgyti ėjau antro kepti. Labai patiko mano vyrui ir sūnui .
    Tiesa, dėjau mažiau cukraus, nes bananai duoda saldumo.

  110. Sveiki!
    Ar galima ideti i si pyraga ir riesutu sviesto? Jei galima tai kiek gramu patartumet deti, ir ar reikia kazka koreguoti dar recepte kad viskas gautusi ir gerai iskeptu?
    Aciu!

  111. man jis gavosi zalias, kepiau virs 1,5 val, jau visas apskrudes kaip reikiant buvo, o vidus zalias, viskas i kibira 🙁

  112. Sveiki,pastaciau kepti,bet neisitikinusi geriau is virsaus ir apacios ar galima su ventiliatorium

  113. Puikus receptas! Paskaičiusi neigiamus komentarus vis vengiau bandyti, bet išėjo puikiai – net iš suminkštėjusių bananų 😉 Gaminau su trečdaliu recepte nurodyto cukaus, Spelta (dėjau mažiau, nei 200g), nes įdėjau migdolų miltų pora šaukštų, bijojau, kad ištiš bet išėjo net per tvirtas ir lyg perkepiau, nes mūsų orkaitė galinga. Antrą kartą dedu daugiau bananų, dar daugiau migdolų miltų, dar mažiau Speltos. Kepsiu tikrai kartą į savaitę, nes prisiperkam bananų ir po to gaila išmesti :D, todėl išbadysiu ir su avižiniais miltais, ir su kakava, ir su džiovintomis spanguolėmis, kaip bus nuotaika ir noras. Nežinau, kodėl kai kuriems neišeina – ar bananai blogi, ar miltai, ar orkaitė. Maisto gaminimas yra džiazas – niekada niekas neparašys tokio recepto gramais ir mililitrais, kad visiems tiktų ir patiktų. Juk receptas yra tik idėja: turime patys matyti, kai gaminame, jausti, ko dėti papildomai ar mažiau, padaryti receptą tobulu sau. Sėkmės kūryboje 🙂

  114. Kokia gera!!! O kaip namai kvepėjo, kol kepė… Aš kepinį dar „paturbinau“ džiovintom spanguolėm ir graikiniais riešutais iš tetos kiemo, tai iš viso super!!! Trys žodžiai – KOS-MO-SAS!!! Tik kitą kartą dėsiu mažiau cukraus.
    Ačiū, Beata ir Indre, už tokį puikų receptą!

  115. Bananai buvo tik trys, iš kurių vienas pasirodė jau sugedęs… taip kad dėjau apie 30-40 gramų mažiau miltų, ir 50 g mažiau cukraus, ir visai puikiai išėjo, su daugiau bananų tai man atrodo būtų buvusi šlapia tešla… Aišku, reikia žiūrėti, kokio dydžio tie bananai. Man du buvo pats tas. Šiek tiek iškilo, gero skonio. Kitą kartą dėsiu dar mažiau cukraus.

  116. Visad skeptiskai ziurejau i bananu duona ir po ilgu metu pagaliau nutariau ir as ja iskepti. Galiu pasakyti tik viena, gailiuosi jog seniau nebuvau jos atradusi. Tobulo skonio! Aciu uz recepta.

  117. Super, laaabai skanu!!! Bananai buvo pernokę, o jie kuo brandesni-tuo saldesni, todėl sumažinau cukraus kiekį iki 100g. Saldumo gavosi nei per daug, nei per mažai 🙂

  118. Tobulas bananų pyragas!!! Ne dažnai man pyragai gaunasi, bet šitas nuostabus. Tikrai kepsiu dar ne kartą, ypač kai reikia kažkur padėti pernokstančius bananus.

  119. Puikus receptas! Į kai kurių komentarus dėl neiškepimo norisi sureaguoti: bananų duona tokia ir turi būti („šlapia”), ją reikia palikti atvėsti ir geriausiai per naktį šaldytuve, kitą dieną ji bus tas pats. Jei pridėsite per daug miltų, kitą dieną pyragas bus per kietas.

Rašyti komentarą