Varškės apkepą mėgsta visi, makaronus taip pat. Tai tikras komforto maistas. Makaroniukus rinkitės kuo smulkesnius ir jų nepervirkite. Bananai suteiks saldumo, taigi galite atsisakyti cukraus. Mes valgėme su natūraliu jogurtu ir uogomis.
Mažų makaronų ir varškės apkepas

Reikės:
Gaminimas
Gaminame: makaronus išverdame sūdytame vandenyje, tik išjungiame kaitrą likus 3 minutėms iki virimo pabaigos (virimo laikas būna nurodytas ant pakuotės). Nusunkiame makaronus ir apšlakstome alyvuogių aliejumi ar sviestu, kad jie nesuliptų.
Bananus sutriname šakute ar maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Varškę išsukame su kiaušiniais. Viską sumaišome.
Keramikinį kepimo indą patepame sviestu ir supilame varškės masę. Kepame įkaitintoje orkaitėje (180–190 oC) apie valandą. Valgom su trintomis uogom, jogurtu ar grietine.

Niam niam, kaip skanu :)! Puikiausias apkepas, su cukrumi, 110 g makaroniukų – raidelių 🙂 ir kalnu jogurtu ant viršaus :)!
Nieko ypatingo.
Kuo būtų galima keisti bananus?
Tikrai nieko ypatingo. Mano visa seimyna atsisake valgyti vos pamate. Įtikinus paragauti bent kasnelį nuomobės nei vienas iš trijų nepakeitė…
Vakar išbandžiau, tai buvo puiki įdėja vakarienei. Tik aš visai nedėjau cukraus ir varškės per mažai turėjau, bet mano šeimai labai patiko su braškių uogiene…