Spausdinti

Šitą būdą, kaip išdarinėti silkę, man parodė Edita Mildažytė. Ji užtikrintais judesiais žaibišku greičiu pademonstravo, kaip riebi, kokybiška silkė iš statinės turguje virto gražiausia ir šviežiausia filė.

 

 

Kaip išsipjauti silkės filė

1
komentarai
1
Reklama
41010

Reikės:

Sveikų silkių
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Įpjauname silkės nugarą ir išpjauname peleką.

2

Nuo viršaus (nugaros) į apačią peiliu nulupame odą – pirmiau nulupame vieną šoną, tada pasirūpiname antru.

3

Galvą nupjauname link pilvo, apačioje palikdami nenupjautą maždaug 1 cm storio dalį (papilvę), ir nutraukiame ją kartu su visais silkės viduriais.

Reklama
41011
4
5

Pirštu patikriname, kur yra didysis kaulas, – atskiriame jį pirštu ar peiliu. Išrenkame likusius nedidelius silkės kaulus.

6

Nupjauname papilves ir gautas filė perplauname šaltu vandeniu. Filė dedame vieną ant kitos ir supjaustome juostelėmis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Puikus patarimas kaip nulupti ir išdarinėti silkę per kelias minutes ir nuostabiai aiškiai visa instrukcija vizualizuota. Per klaidą reitingavosi tik 1 širdele vietoj 5. Duodu 10 balų 🙂

Rašyti komentarą