Yuko Yamasaki, nuostabiai draugiška, kadenciją baigusio Japonijos ambasadoriaus žmona, mano laidoje parodė, kaip gamina labai japonų mėgstamą vištienos, kiaušinio ir ryžių patiekalą „Oyakodon“. O šio patiekalo pavadinimas labai gražus, iš japonų kalbos išvertus jis reiškia – „tėvai ir vaikai“.
Vištienos ir omleto dubenėlis „Oyakodon
Reikės:
Patiekimui:
Gaminimas
Pirmiausia paruošiame dašį. Į 150 ml šalto vandens beriame dašio miltelius (arba naudojame iš jūržolių ir tuno drožlių jau pagamintą sultinį) ir užverdame.
Į sultinį beriame cukraus, pilame sojų padažo ir mirino, sudedame pusžiedžiais supjaustyto svogūno ir užverdame.
Svogūnams trumpai pavirus, į padažą sudedame nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną. Puodą uždengiame ir verdame apie 3 minutes, kol vištiena išvirs.
Atskirame dubenėlyje lengvai išplakame kiaušinius, kad trynys vos susimaišytų su baltymu. Kiaušinius plona srovele per kelis kartus supilame į verdantį puodą. Puodą vėl uždengiame, kad kiaušinis išvirtų ir taptų purus.
Patiekiame su virtais ryžiais, sezoninėmis daržovėmis ir džiovintų tunų drožlėmis.