Oi, jei jau pradėjau apie vieną, tai reikia ir baigti… Vėl grįžkime į praėjusį savaitgalį, kai ėjome į tą minėtą bbq, pas jau minėtą draugę Laurą. Ir, kaip jau minėjau, dieną prieš mes parsiradome iš atostogų. Aš prižadėjau, kad atnešiu desertą, t. y., pyragą. Visi žinome, kaip atrodo namai ir šaldytuvai po atostogų. Tušti šaldytuvai, namuose pilna neiškrautų tašių, niekas nenori važiuoti į parduotuvę. Tiksliau, nori ir neprieštarauja vyras, nes jam reikia pieno į arbatą, tai dar užsakai kiaušinių ir tada jis nusigauna iki artimiausios kampinės parduotuvės, ir tada turi suktis su tuo, ką turi šaldytuve, spintelėje ir su tais kiaušiniais. Taigi, aš išsukau pyragėlį tokį elementarų. Uogas panaudojau iš kažkokio šaldytų rinkinio (gervuogės, avietes ir juodieji serbentai, berods, ten buvo). Dabar dėl migdolų, tai jie labai pamikština ir palengvina bet kokį pyragą. Jei tik iš miltų – gali būti ir sausokas, ir labai elementarus, tai su maltais migdolais – visai kitas lygis… (labai rekomenduoju vyšnių ir migdolų mafinus, čia kažkada iškepiau, negaliu patikėti, kaip skanu).
Ok, dabar keliaujame toliau. Kai grįžome iš atostogų, prie durų buvo rastas kalnas visokio pobūdžio pašto. Čia jau ne mano sritis, nes kokie 80 proc. korespondencijos ateina Mr. Nicholson vardu… Tai jis pasiėmė tą visą šūsnį ir padėjo kažkur, viską ten susirūšiavo pagal save. Ir ką jūs sau galvojate, kai aš pirmadienį priėjau prie savo korespondencijos krūvelės ir radau ten savo mėgstamą bbc good food žurnalą, spėkite, koks pyragas buvo ant viršelio??????? O gi toks pats!!! Skandalas!!! Daugiau galėčiau pasisakyti šita tema, bet pasakysiu atvirai – tingiu, kada nors kita kartą. Mėginau rasti tą receptą bbcgoodfood.com interneto puslapyje. Bet kažkaip nerandu, nors pilna pilniausia tokių receptų…