Ir kaip gi be desertų, juk ne vien šašlykais ir varškės sūriais būsime gyvi, saldus stalas dažnai būna laukiamiausia bet kokios šventės dalis. Tai štai surinkau kelis užtikrintus ir sėkmingus saldėsių variantus.
Jei esate nusiteikę rimtesniam tortui ir dar turite Janinų ar Jonų, siūlau gaminti šį tradicinį anglišką tortą su braškėmis – Viktorijos sumuštinis. Tai klasikiniai vaniliniai biskvitai, pertepti grietinėle bei braškėmis. Tikrai nesugaišite daug laiko, tačiau valgydami visi aikčios iš palaimos.
Toliau, žinoma, braškės braškės ir dar kartą braškės, nes su jomis dabar patys geriausi ir skaniausi desertai. Taigi, toks lengvas riešutinis tartas su kremu ir braškėmis.
O jei dar turėsite laiko šiandien išsikepti lietinių blynų ir sutepti šį tortą, tai ką gi, bus tikra puota nuo pat pusryčių, nes lietinių blynų tortas su braškėmis yra oj, koks vertingas ir komplimentų jūrą garantuojantis.
Per Jonines varškės sūriai ir pati varškė yra karalienė mylimiausia visai neveltui. Jos tikrai galima atsivalgyti su tradiciniu Klaipėdos krašto gliumziniu pyragu, kuris toks glotnus, tirpsta burnoje, skaniausias vėlgi bus su trintomis braškėmis.
O jei nespėjote nusiskinti ar nusipirkti uogų, sunaudokite ir turimas uogienes šiame trupininiame pyrage, galima ir dar varškės įdėti. Klasika klasika.
Jei kepti visgi nesinori ir švęsite mažoje kompanijoje, tada panakota tiks su rabarbarais arba labai lengvas tiramisu pusbrolis su uogomis ir varške.
Arba lengvi ir skanūs, braškiniai ledai pagaminami per kelias minutes.
O jei jau visai nieko nespėjote, geriausias lengviausias desertas bus braškės ir arbūzai. Skanios nakties.