Ši savaitė, kaip visuomet, buvo kupina naujienų ir reikalų, bet šiaip, iš esmės, ji buvo, galėčiau sakyti, netgi poilsinė tokia. Todėl, kad atšaukiau kelionę į Londoną, tiesiog nebegalėjau važiuoti. Ir todėl leidau sau dvi dienas neiti į loftą ir tiesiog būti su vaikais ir namais, ir netgi leidau sau nueiti į naują kavinę, bei pabūti su draugais – testavome naują „Jurgis ir Drakonas“ vietą… Nebuvo viskas jau taip lėta ir ramu, nes laukė dar ir amerikietiška Padėkos diena pas draugus bei ilga kelionė į Telšius. Tiesa, dar turiu paminėti, kad vaikai turėjo draugų nakvynei ir galų gale suspaudė šaltis, privertęs prisiminti, kur padėtos pirštinės. Taigi, apie viską nuo pradžių.

Gal pradėsiu nuo medalių. Ne, aš jų negavau, bet medalius iš pasaulinio virėjų čempionato parsivežė visos keturios ten dalyvavusios Lietuvos virtuvės meistrės: Aldona Gečienė – auksas, Honorata Lyndo ir Liucija Makovska – sidabras, o Halina Višnevskaja – bronza!!! Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija savo garbingas ir talentingas nares pagerbė, kaip ir priklauso, gėlių puokštėmis. Jos nerelios, tos moterys. Nors nebūtina nei važiuoti, nei nervintis, bet jos kas dveji metai vis tiek, va, stengiasi ir savo jėgas išbando. Tik mažas priminimas, kaip mes turėtume gyventi ir visada sau nepamiršti suorganizuoti iššūkių, taip išlaikydami šviežią „kraują“ ir protą.

Beatos virtuve Lietuvos vyriausiuju virtuves sefu asociacija medaliai laimetojos sefes

Nauja kavinė „Mood Makers“ ant Vokiečių gatvės kampo, pakeitė tokį keistą, drapiruotėmis bei kandeliabrais su kutosais stebinusį restoraną „SI“. Nežinau, kas ten lankydavosi, bet dabar galų gale atsidarė langai ir ten visus kviečia šviesi kavinė – kurioj, DĖMESIO, turbūt geriausios kainos kava Vilniuje. Aš vis nepaliauju stebėtis plėšikiškomis kavos kainomis Vilniuje, tai čia, žinokite, cappuccino kainuoja kiek daugiau nei 5 litus. Eisiu su vaikais, dabar tai buvau su draugu ir mus pavaišino pyragėliais. Juos suvalgiau vakare.

Beatos virtuve Mood makers pyragelis

Tą pačią dieną draugus sukviečiau į naujo „Jurgis ir Drakonas“ restorano ir krosnies testavimo vakarą. Naujas JD yra Ogmios mieste. Didžiulis. Ir krosnis neeilinė – jos dydis, kaip mažos virtuvės. Iš draugų pinigų neėmėme, bet prašėme paaukoti „Maisto bankui“, ir aš dar vieną būdą žinau, kaip išleisti pinigus, kad pradžiugintų tuos, kuriems reikia džiugesio. Papasakosiu vėliau. Bet va, kaip leidome laiką. Smagiai.

Beatos virtuve, Jurgis ir Drakonas naujas restoranas Ogmios

 

Beatos virtuve, Jurgis ir Drakonas naujas restoranas Ogmios pizza pica

Beatos virtuve, Jurgis ir Drakonas naujas restoranas Ogmios Odeta vaikai

FullSizeRender 2

O čia, prašau, ir selfis su mano salotomis. Nesigyriau, bet JD vis pametėju receptų salotoms ir sriuboms. Štai čia – ir Pylimo, ir Ogmios restorane yra mano salotos su mango ir feta, ir parmos kumpiu (šių salotų variacija yra ir mano receptuose), receptas dar iš antrosios knygos. Ir patys galite namie pasidaryti.

Beatos virtuve naujas „Jurgis ir Drakonas" testavimas fetos, parmos salotos

Ketvirtadienis  – padėkos diena. Padėkos diena yra grynai amerikietiška šventė. Švenčiama paskutinį lapkričio ketvirtadienį. Beveik tokio pat svarbumo, kaip ir Kalėdos. Kiti sako, kad net svarbesnė. Anglijoje niekada nešvęsdavome ir negaudavome pakvietimų, nes visi amerikiečiai draugai skrisdavo namo šios šventės minėti. O va, persikrautėme į Lietuvą, ir štai, jau antrus metus švenčiame su draugais amerikiečiais. Štai, prašau, Simona kuri pakvietė…

Beatos virtuve, Padekos diena, Simona

…Ir Douglas, kuris iškepė kalakutą.

Beatos virtuve, Padekos diena, Douglas

Štai, kaip atrodė mano lėkštė. Visi atsinešė kažko. Aš tempiau bulves žąsies taukuose ir penkias įvairias daržoves.

Beatos virtuve padekos diena, kalakutas, Beatos lekste

Savaitgalis. Jau turiu Agnės Gilytės knygą „Spintologija“! Čia toms, kurios kaip ir aš, neturi, ką apsirengti… Cha, cha,cha, iš tiesų tai Agnės knyga yra lengvas būdas padėti susigaudyti savo spintoje ir priimti geresnius sprendimus, kai apsipirkinėji ir rengiesi.

Beatos virtuve, Agne Gilyte, Spintologija

Šeštadienis – Telšiai. Sako, labai gražus miestas, tiek, kiek mačiau – tikrai nemelavo. Ir žemaičiai – svetingi, ir mieli. Įžiebėme pagrindinę miesto eglę – čia transliavome „Išsipildymo akcijos“ finalui.

Beatos virtuve, Telsiai, Issipildymo akcija

Beatos virtuve, Issipildymo akcija Cololo su Beata

Dalyvavome ir spalvoto meduolio iniciatyvoje, štai čia, prašau, manieji.

Beatos virtuve, Telsiai, spalvoto meduolio iniciatyva

Vaišino tortu su Džiugo sūriu, aišku, nes jų Džiugas iš tų apylinkių yra kilęs.

Beatos virtuve, Telsiai, tortas su Dziugo suriu

Senamiesčio kavinėje: daržovių sriuba ir dosni skanios silkės lėkšt

Beatos virtuve, senamiescio kavine darzoviu sriuba

Beatos virtuve, senamiescio kavine silkes lekste

O čia ir pagrindinis herojus – Mantukas. Jo istoriją, net neabejoju, matėte. Dėl tokių vaikų reikalingi pinigai. Mantas labai guvus, drąsus, jo broliai ir seserys smagūs ir mieli. Nors gyvenimas iš jų atėmė brangiausius žmones – močiutę ir mamą – esu sužavėta, kaip nuoširdžiai jais rūpinasi jų bendruomenė ir miestas. Ir štai dabar, per „Išsipildymo akciją“, ir jūs visi.

Beatos virtuve, Issipildymo akcija Mantas Mantukas

Pastarosiomis savaitėmis Karolius paprastai surašydavau sekmadienį, kai Izabelė katekizmo pamokoje (lankome ir ruošiamės Pirmajai komunijai). Tai man geras laikas viską susumuoti. Ir išgerti kavos ramiai.

Naująją savaitę pasitinku su didžiausiu jauduliu, nes laukia daug įdomių naujienų!!!

AČIŪ, kad skaitote. Neskaitytumėt, nerašyčiau.

Komentarai
  1. Miela Beata, skaitau su malonumu Jūsų karolius, nes šiuo metu auginu dar metukų neturinčia dukrelę, tad per daug progų kažkur išeiti neturiu. Visgi norisi žinoti kas aplink naujo ar įdomesnio vyksta, ką galima skanesnio pagaminti ar tiesiog naują prieskonį atrasti. Pasiskaityti delfi neužtenka, o vat aktyviai veikiantys blogai yra pats tas prie kavos 🙂
    JD dar nebandžiau, nes esame kauniečių šeima. Bet pasitaikius progai, labai noriu paragauti ir pati įvertinti jūsų vyro pastangas 🙂

Rašyti komentarą