Oi tai jau visi pasisakė ir visi apsipylė….Vienu metu negalėjai ramiai atsidaryti facebook sienos, kai kas antras su tuo šaltu kibiru grasinosi ir žvengė, žviegė beigi visaip krykštavo. Aišku, buvo dalis tokių, kurie apsipilynėjo vardan apsipylimo, demonstravo savo naujas krūtis, arba šiaip vaidino super kietus, tada iššoko tie, kurie gavę iššūkį pradėjo protinti „ar žinote ką darote“ ir  viešai dėti savo sąskaitų ataskaitas…

Man tai tas apsipylinėjimas patiko todėl, kad kaip kvaila/juokinga/šalta tai bebūtų, vis tiek kalbėta apie aukojimą ir galbūt kai kas pirmą kartą savo gyvenime paaukojo kažkam ne tik savo dėmesio ir laiko pakvykavimu, bet ir prisidėjo realia, pinigine parama. Todėl, niekada nesakykite, kad viskas jau sugalvota ir viskas jau padarytas ir nieko negali nustebinti, gali, dar ir kaip.

Manęs mesti ledinio kibiro iššūkiai (tokių gavau  2) neprivertė nukeliauti iki šaldymo kameros ir krano, pasiimant operatorių su savimi. Todėl, kad aš žinau kaip yra sunku ir koks yra pasiaukojimo reikalaujantis  darbas, yra  lėšų telkimas labdaringiems tikslams, bei kiek  nenuilstančių, altruistiškų, energingų žmonių, kurie dirba kitų vardan, esu sutikusi per savo gyvenimą. Todėl atleiskite, bet  apsilieti šaltu vandeniu yra niekis, persirengei ir vėl sausas, o va iš tiesų nuolatos kažką veikti kito labui,  savanoriškai aukoti savo laiką, duoti ne tik pinigus, bet ir iniciatyvą savo laiką dėmesį ir gerą linkėjimą yra visai kas kita….

dangtelis

Tiesą sakant, dar viena priežastis kodėl aš paspaudžiau „ignore” mygtuką, todėl, kad šiuo metu labai intensyvai ruošiuosi „Kviečiu į svečius“, kurioje dalyvauja geros valios dosnūs žmonės, nebijantys ilgai dirbti ir įdėti pastangų, kad kitam būtų lengviau.

Tad vietoje dalyvavimo iššūkiuose, aš pasirinkau virti dosniąją uogienę ir ruoštis „Sostinės dienoms“, kur su visa savo komanda šį savaitgalį būsiu, dalyvausiu, nes noriu kuo plačiau paskleisti žinią ir uždirbti pinigų „Maisto bankui“: pelną nuo parduotų knygų, krepšių ir parduotos  uogienės  atiduosiu. Taip taip taip, nesikuklinu, man svarbiausia, kad galėčiau dosniai paremti „Maisto banko“ veiklą ir kuo daugiau žmonių įtikinčiau dalyvauti „Kviečiu į svečius“. Nes tai yra verta ir linksma. Kam gi nepatinka pabūti su draugais ir artimaisiais? Kam nepatinka paskanauti ? Ir, be abejonės, visiem patinka dalintis.

Uogienė bus tikra šventės herojė. Kodėl uogienė? Todėl, kad uogienė yra beveik kaip saldainis  – patinka visiems. Uogienė yra vasaros prisiminimas ir aidas ant jūsų pusryčių stalo, ir arbatos puodelyje. Šioji net vardo ir specialios etiketės nusipelnė:

Beatos uogiene

 

Taigi užsimotą buvo daug, kad nereikėtų savaitę dirbti mano mažoje naminėje virtuvėje, įsiprašiau pas Genutę į jos uogienių virimo cechą.Genutė augina ekologiškas uogas, spaudžia gardžias sultis, o pavasarį džiugina šparagais (smidrais).

Genute

“Genutės Uogainė” romaniškai vadinasi jos ūkis ir turi rimtą uogienių virimo agregatą bei, žinoma, daug, labai daug uogų.

Tai kaip tarėm, taip padarėm: nuvažiavom  pas Genutę, nusipirkom iš jos ką tik nuskintų aviečių, tiek pat šių metų šaldytų braškių ir juodųjų serbentų.

uogos

Iš viso išviriau 188 stiklainius uogienės ir visus juos į “Sostinės dienas” atsivešiu. Pasakysiu vieną, gyvenime nesu virusi tokio puodo uogienės, kurios nuostabiausio kvapo pritvinko visas cechas ir kaimas.

dangteliai

Štai taip viskas buvo. Pirma pasvėriau uogas, nes visos iš karto i puodą netilpo, viriau du.

uogu pamatavimas

Pasiruošiau vanilės grūdelių.

vaniles

Kaip be cukraus, naudojau „Dansukker” cukrų uogienėms, kurį kilniam tikslui mielai padovanojo kėdainiškiai – AB „Nordic Sugar Kėdainiai”,  kad procesas vyktų greičiau, o uogienė būtų man patinkančios konsistencijos.

kaip be cukraus

Didelis puodas užvirė lėčiau nei norėjau, tad teko ir dangtį pakilnoti ir temperatūrą virimo matuoti.

puodas

Išvirusią uogienę vos spėjome dviese pilstyti ir užsukinėti. O kur dar stiklainių sterilizavimas – vertas atskiros istorijos, bet Genutės ceche vykęs labai sklandžiai ir efektyviai. Stiklainius išplaudavome ir gerai pakaitindavome didžiulėje orkaitėje.

IMG_4462_pilimas

Štai ji gražuolė! Neabejotinai gardi ir talpinanti savyje vasarą bei gerumą.

Beata su uogiene

Tad būtinai, būtinai ateikite šį penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį  į „Sostinės dienas”, suraskite mano stendą, Gedimino pr., netoli Žemaitės skvero, knygų zonoje. Visų lauksiu aš ir mano komanda, papasakosime viską ką reikia žinoti ir nuo ko pradėti, jei norite užsidirbti karmos taškų ir aišku, labai daug taškų iš savo draugų, kai juos pakviesite į svečius 🙂

Labai kviečiu ir į pirmas tokias gyvas ir masines kulinarines pamokas (Vilniuje!!! iki šiol esu pasirodžiusi tik mažesnėms auditorijoms) šeštadienį ir sekmadienį, nuo 13 iki 14 val., kurios vyks Žemaitės skvere įkurtoje scenoje. Šeštadienį maišysiu gaivius kokteilius visai šeimai su mineraliniu vandeniu „Vytautas” ir parodysiu pagrindinius gerų salotų gamybos principus, o sekmadienį pataikausiu smaližiams, virsiu nuostabią slyvų ir šokolado uogienę bei tepsiu greitą vaflinį pyragą. Būkit kartu – bus smagiau.

Mugės darbo laikas:

Penktadienį 10.00-20.00

Šeštadienį, sekmadienį 10.00-19.00

Komentarai
  1. Taiklus pastebėjimas dėl sausų drabužių po apsipylimo vandeniui ir ilgų/nuolatinių/pastovių gerų dalykų/poelgių/veiksmų kito labui!!!! Džiaugiuosi ir sveikinu su tokia inicityva: ir apskritai dėl Kviečiu į svečius, ir dėl uogienių. Smagu/skanu/miela. Norėčiau pasitikslinti, ar uogienė bus vienos rūšies, t.y. visos trijų rūšių uogos viename, ar atskirai vyšnių, atskirai braškių? Labai tikiuosi, kad pavyks apsilankyti ir įsigyti.

Rašyti komentarą