Žinau, kad nemažai žmonių jau ruošiasi šiam savaitgaliui ir kviečia į svečius, ir tai darys ne tik pavieniai svetingi šeimininkai, bet ir organizacijos. Aš tik trumpai iš sekmadienio patirties pasakysiu: svarbiausia nesijaudinti ir atsipūsti….Na visai jau šnekamaja kalba pradėjau…Bet aš pati kaip pusiau be galvos laksčiau sekmadienį, atsikėliau septintą ir pradėjau. Per valandą padariau granolą, iškepiau keksiukus, obuolius ir apsitvarkiau, kadangi darbavausi viena, o svečius buvau sukvietus vienuoliktai, tai apie devintą jau pradėjau panikuot, kad nespėsiu grindų išplauti, apsirengti, pasidažyti ir tt. ir dar į parduotuvę turėjau nulėkti paskutinių dalykų paimti. Mane išgelbėjo Martynas, kuris į turgų ėjo ir manęs nepamiršo, nupirko gėrybių pintines, taip pat Maisto Banko direktorė Deimantė, kuri lėkė į parduotuvę pirkti pieno ir dar ko reikėjo…Aš turėjau vilties gaminti netgi benedikto kiaušinius, bet paskui nuo jų atsiribojau, 🙂 ir visą dėmesį rodžiau blynams, kurie ir dingo pirmieji. Tada dar kepiau lašišos ir špinatų fritatą, bet tikrieji herojai, kai žmonių daugiau nei šeši, yra karšti sumuštiniai. Pasakysiu atvirai, niekada nesu kepusi pusryčiam karštų sumuštinių, ir jei kolektyvas didelis, jie tikrai yra labai puikus reikalas, beje toks universalus, kad tinka ir vakariniam pabūvimui.
Sumuštinius gaminau su Vilkyškių sūriais. Vilkyškės prisideda prie mūsų Kviečiu į svečius iniciatyvos, supranta jos svarbą, dėl to labai džiaugiuosi. Ir tikrai nuoširdžiai sakau, jų produktai yra kokybiški ir skanūs. Daugelis jų sūrių, kuriuos valgydavau ir iki tol man paliko patį geriausią įspūdį, bet tikrai kiekvienas nuspręs pagal save. O dabar apie sumuštinius, pirmasis, buvo itališkai nusiteikęs, su pesto, saulėje džiovintais pomidorais ir mozzarellos sūriu, bei rukola (Martyno atnešta iš turgaus) Šis sumuštinis labai patiko Tomui fotografui kuris sakė, kad yra Kaune panaši kažkur pica, kurią jis labai mėgsta, ir dabar sakė, kad pats pasidarys tokį. (net nesistebiu, kad yra, nes tikrai derinys dažnai pasitaikantis). Šis itališkai nusiteikęs karštas sumuštinis su visu receptu yra čia.
Kitas buvo šiauriau nuo Italijos, klasikinio croque monsieur inspiruotas su Šveicarų sūriu, beje čia labai tiktų ir Maasdam sūris. Receptas paprasčiau nebūna, tik garstyčias geras ir jums skanias pasirinkite, nes jų čia tikrai reikia, aš rinkaus grūdėtas.
Mielieji kvieskite į svečius, šį savaitgalį, o jei nespėsite šį tai visada galite tai padaryti dar kitą savaitę. Ačiū už palaikymą ir svetingumą.