Tik nepuolame į paniką ir nesinerviname, silkės dar bus… (čia aš save taip raminu). Man dabar tik reikia Londoną perkasti skersai išilgai ir būtinai rasti silkės su galvomis ir iš bačkos. Net svarstau galimybę dėl reikalo pasileisti į kokias Bektoniškes. O gal skambinsiu Virginijai ir klausiu, ar jos parduotuvėje yra. Nes ten praėjusiais metais nukoviau ne vieną. Gardumynas. Tiesa, šiandien užmarinavau silkės stiklainiuką, švediškais ir šiaip marinavimo motyvais, bet, manau, receptas dar turi būti šiek tiek patobulintas ir tik tada paviešintas, taigi kol kas – kitas labai gardus skanumynas. Šventinis vištienos kepenėlių paštetas. Šventinis, nes čia įprašyti du Kalėdiniai ingredientai: džiovintos saldintos spanguolės ir taurelė tamsaus romo. Spanguolės su paštetu labai aistringai flirtuoja. Aš visai nemažai padariau, šiek tiek svečiai nuvalgė, o dabar tai pasislėpus vis iš šaldytuvo po kąsnelį traukiu, gali tekti vėl naują užėjimą daryti. Paštetas tokiu metu būtinas ir skanus dalykas – ant juodos duonos ar ant prancūziško batono, ar ant to paties batono, tik orkaitėje apdžiovinto… Su marinuotais agurkėliais, be abejonės… Pasigamina visai greitai. Tai aš greitai parašau.

Komentarai
  1. Beata, taip norejau pasidaryt to pasteto su spanguolem, bet kad receptas tuscias.. ar as cia kazko nemoku??:)

  2. Gaminau is knygos, gavosi puikiai. Dievinu Beatos receptus!!! Begu pirkt amareto ir tept torciuko irgi is Beatos naujos knygos 🙂

  3. Miela Beata, paštetas pavyko nuostabiai!!!!Skanumėlis neišpasakytas…Tik aš dar neiškentusi pridėjau skrudintų graikiškų riešutų..:)
    Nuoširdus tau ačiū!ir Tau gražių metų, smagių idėjų ir nesvylančių pyragų!

Rašyti komentarą