Apsileidimas visiškas, labai ilgai nieko nerašiau. Sėskitės, DU. Bet turiu priežasčių. Dabar parašysiu apie Tiramisu. Labai lengva pagaminti ir visada geras rezultatas, visiems patinka ir visi galvoja: „ohohooohooooo tiramisuuu“. Prieš kokius tris metus receptą (gal dabar receptas nebe toks, kaip pradžioj buvo, nežinau, kur užsirašiau ir gaminu dabar jau iš galvos) pasakė… labai mielas ir gražus vyras – nesakysiu kas, nes jis yra žinomas :))) Va, štai taip… Aš ir žinomų žmonių pažįstu….. vieną arba du, bet negi dabar girsies????
Kai pirmą kartą pagaminau tiramisu, tai negalėjau patikėt, kad taip gerai pavyko ir taip skanu, tai maišydavau tą maskarponę, kai tik pasitaikydavo proga… Paskui atsibodo ir tiramisu buvo išleistas atostogų iš mano virtuvinio repertuaro, o dabar, po nemažos pertraukos, įvyko didingas sugrįžimas.
O aš iš Beatos knygos dariau Tiramisu. Gavosi TOBULAS!!! Skonis toks pat kaip Italijoj, tik man liko kavos beveik pusė kiekio 😀 (tačiau sausainisi permirko) Likutį kavos padėjau į šaldytuvą, nes darysiu po kelių dienų vėl.
Beje, mane tie kiaušiniai irgi gasdina 🙁 Plakta grietinėlė vietoj kaip įtariu pagadintų reikalą, ane?
Gintare, kazkur skaiciau recepta, kad galia tuos kiausinius plakt karsto vandens vonelej. Atseit taip susinaikina salmoneles jei yra. Kitas budas-gerai su soda nuplaut kiausus pries musant. Nes salmonelioze laikosi ant lukstu, o ne paciuose kiausiniuose.
sveika Beata,
atsiprašau už kvailą klausimą, bet kaip dėti sausainius, jei tiramisu darai taurėse? Ar juos sulaužyti smulkiau, ar sublenderiuoti į trupinius ir taip sluoksniuoti?
Pasigirsiu biškuti.. Buvom vienoj italų šeimoj ir padėjau daryt italei Tiramisu. Man buvo laaabai įdomu kaip jį daro „vietiniai” gamintojai 🙂 Buvau žiauriai nustebus …ir rezultatas – Beatos šimtą ..ne milijoną kart skanesnis..
Tikri italai plakė pirma maskarponę su cukrum ir tik paskui dėjo kiaušinius.. Rezultatas – per saldu ir ne taip puru. Ir dar akis išpūtė kai pasiūliau ant pirmo sluoksnio kakavos užberti:), bet paklausė ir gavosi geriau, nes nuėmė saldumą.. Nu va… prisigyriau ir Beatą prigyriau 😉 Viva geriausiai pasaulyje kepėjejei-virėjėjei Beatai !!!
aš vietoj romo į kavą naudoju Kahlua likerį. Irgi labai skaniai gaunas 🙂 Šiaip tiramisu man vienas iš skaniasių desertų!
šiaip tai salmonelėmis kiaušiniai būna apkrėsti tiek iš išorės tiek iš vidaus, todėl jei nežinote, tai taip drąsiai galėtumėte ir neprotint kitų.
Po mano trisdesimt metu (viso gyvenimo) tinginiavimo virtuveje viskas prasidejo nuo…tavo tiramisu.Ogi per kaledas senis man atnese BEATOS KNYGA. Iki tol galvojau, kad cia aukstasis pilotazas, bet kaip man pavyko 🙂 Ir kelis kartus 🙂 Stebinau ir namiskius ir bendradarbius. Taip isismaginau, kad puse knygos receptu isbandziau. Patikek, „standing applause” tavo viruvei. Isjudinai mane, patikek 🙂
Ačiū ačiū Beatai už dieviško Tiramisu receptą…skanauju ir negaliu atsigėrėt:)
[…] Šaltinis: https://www.beatosvirtuve.lt/blog/2008/04/tiramisu/ […]
Ir aš pirmą kartą dariau tiramisu pagal Beatą buvo nepaprastai skanu. Antrą kartą susigundžiau pabandyti receptą ant mascaponės pakelio. Gavosi prastesnis variantas. Beata, ačiū už puikų receptą.
Buvau isitikinus, kad tikrai nepavyks pagaminti, nes kiek girdziu atsiliepimu apie tiramisu, ne visiems pasiseka. Ir, o stebukle, pavyko is pirmo karto! 🙂 Dieviskas skonis, puikiai atrodo ir be proto sotus desertas! Aciu uz recepta 🙂
O as darau dar sokolado gabaliukais ir plonai supjaustytu bananu, kaip skanu gaunasi mmm! ir damu likeri i kava pilu 🙂
[…] dėl išankstinių nuostatų dar nepasibaisėjot ir nenuėjot skaityti Beatos tiramisų receptų, Jums leidus pradedu šių metų sraigių kelionę link mano šaldytuvo […]
man patiko as ir dariau tik be romo ar konjeko irgi skonu:DDD
as nuvykusi pas drage pamaciau Beatos knygas ji labai gyre jos receptus.”Viskas išeina, paprasta ir labai skanu”.Jau buvau pamiršus kaip kažkada patiko suktis virtuveje….Nusipirkau Beatos knyga ir aš!Ačiū tau Beata nuostabus receptai ir viskas tikrai gaunasi!Šeima vėl prisiminė kokia puiki mama…..Sėkmės tau!
Beata, noriu padėkoti už receptą. Ačiū! Nuostabus aprašymas, ypač 2 punkto paskutinis nurodymas 🙂 Viskas pavyko kuo puikiausiai! Jėga! 🙂
Tai pirmasis mano tiramisu ir tikrai ne paskutinis 🙂 Paruošiau jį mano mylimos žmonos gimtadienio proga. Įmečiau nuotrauką į facebooką.
Beata, sėkmės virtuvėje ir TV3 eteryje! 🙂
sveikos,mergaites, vakar gaminau si pyraga, bet man viskas isplauke – kazka ne taip padariau, gal kava buvo per skysta? gavosi kose malose 🙁 parasykit, prasau, kokios rusies kava jus naudojot (tirpia-netirpia?), kiek sauksteliu tos kavos reikia det i puodeli ir kaip tuos sausainius mirkyt? Is anksto dekoju! 🙂
Savaitgalinis žvirblių tiramisu 😉
Prašome įvertinti facebooke.
Pabandziau ir as si deserta pasigaminti si vakara, taciau nesu tikra, kad 100% pavyko. Klausimas, ar mascarpones ir kiausinio plakinys turi gautis standus, ar skystesnis? nes isplakti tryniai su suriu buvo iki standziu putu, atskirai isplakti baltymai taip pat iki standziu putu, o sudejus baltymus i trynius ir suri, gavosi skysta mase… :/ gal nereikejo su mikseriu vel plakti? gal tiesiog baltyma reikejo atsargiai imaisyti? Man pritruko detalumo 3 punkte 🙁
Aciu uz atsakyma.
Juo….. Ir man siandien pusiau pavyko. Viskas atrodo neblogai, ir skonis niekko. Tik va,problemele, niekaiip baltymu iki standumo nesuplaku. Zioplys as. Paaiskinkit, kaip tai daroma? Nors esu dekinga uz rcpciuka, nes sis kurinys bent jau panasus i tiramisu, priesingai nei tas, kuri dariau nuo maskarpones indelio kazkada. Aciu!!!”
o kaip tuos sausainukus jus i taures sudedat ? Vat cia man klausimas iskilo rimtas… nes noreciau pagamint tiramisu mamos penkiasdesimtmecio proga, butu labai grazu taurese ptiekti sveciams, bet nesumastau, kaip su tuo sausainuku patalpinimu i taures….
Labai skanus tortas gavosi,as y sury ypyliau sokoladinio likerio 🙂 .
Isplakiau marskapone su tryniais mikseriu ir mano veide dingo sypsena….. 😉 gavosi tokia skysta mase, kad sausainukai isplauke i pavirsiu 😀
ačiu labai už receptus. mergaites, patarkite ka daryti, kad nemoku išplakti baltimu iki standumo…,gal reiketu labai ilgai plakti ?ir žinau, kad turi buti atvesinti, ir truputi druskos dėjau…,bet deja dar nesu niekada suplakusi žmoniškai
o kur galima nusipirklti sausainiai Boudoir??
man labai patinka gaminti visokius pyragus, tortus, nors man tik 11 metu. tiramisu torta gaminau pirma karta ir labai skaniai gavosi.
Neskleiskit erezijų, kad salmonelės būna tik ant lukštų, jos būna ir kiaušiniuose. O kad žūtų, reikia ne žemesnės kaip 70 lapsnių temperatūros, čia vandens vonelė tikrai nepadės. Bet retai tie kiaušiniai būna su salmonelėm, nepanikuokit.
Laba diena,
Dėl sulaistymo. Norėjau pasikonsultuoti.
Ar sulaistyti reikia tiek, kad prapjovus sausainis visas būtų permirkęs kavyte. Ar teisingiau – viduje sausas, o tik krašteliai šlapi.
Ačiū.
Gerbiamoji Beata, gal turite braskinio tiramisu recepta. Mano darze (gyvenu prancuzijoj) braskes jau raudonuoja 😉 O sis tradicinis receptas man toks daugiau ziemiskas 🙂 Dekoju is anksto.