Troškinti rauginti kopūstai
Reikės:
Gaminimas
Jei turite geros, truputį riebios rūkytos šoninės, tai ją smulkiai supjaustykite ir pačirškinkite keptuvėje, kad iš jos išbėgtų riebalai ir ten pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. (jei tik iš šoninės išbėgusių riebalų neužtenka, įpilkite aliejaus).
Kai svogūnai apkepė, suminkštėjo ir pasidarė permatomi, juos pastumkite į šoną ir įberkite kmynų į riebalus, kad jie juose truputėlį apšiltų ir pradėtų skleisti savo aromatą. Tada dėkite stambiai tarkuotas morkas ir leiskite joms truputį pasitroškinti.
kai morkos keletą minučių pasitroškins su svogūnais, sudėkite kopūstus, įdėkite prieskonius: muskato riešuto truputėlį, druskos, pipirų ir čiobrelio keletą šakelių (gavau dovanų nuo Martynuko – puikios lietuviškos čiobrelių arbatos, tai ne tik arbatai naudojam:)
dabar beliko tik užpilti viską su pomidorų tyre ir trupučiu vandens (skysčio turi būti tik šiek tiek apsemti, bet tik ne per daug, nes bus sriuba) troškinti uždengtam puode ant mažutės ugnies gerą valandą. Labai labai skanu ir labai rudeniška…
Sveiki. Patiekalo sudedamųjų dalių sąraše minite du šaukštus vyno acto, tačiau gaminimo aprašyme jis staiga dingsta ir nenurodyta kada ir kur jį dėti..:) Galite plačiau pakomentuoti? ačiū
Sveiki. Patiekalo sudedamųjų dalių sąraše minite du šaukštus vyno acto, tačiau gaminimo aprašyme jis staiga dingsta ir nenurodyta kada ir kur jį dėti..:) Galite plačiau pakomentuoti? ačiū
Sveiki. Patiekalo sudedamųjų dalių sąraše minite du šaukštus vyno acto, tačiau gaminimo aprašyme jis staiga dingsta ir nenurodyta kada ir kur jį dėti..:) Galite plačiau pakomentuoti? ačiū
Labai labai skanu buvo, šiandien išsitroškinau kopūstus su morkytėmis, bulvytėmis, prieskoniais, muskatais, dar išviriau rūkytų dėšrelių. Pasaka, ne valgis.
Labai labai skanu buvo, šiandien išsitroškinau kopūstus su morkytėmis, bulvytėmis, prieskoniais, muskatais, dar išviriau rūkytų dėšrelių. Pasaka, ne valgis.
na bandau atrodo neblogai ir tikiuosi bus SKANU:)
Išbandžiau – nuostabiai SKANU!!!!
Jums leidus pataisysiu, turi buti ne „souerkraut”, o „Sauerkraut” 🙂
Jums leidus pataisysiu, turi buti ne „souerkraut”, o „Sauerkraut” 🙂
Kaip tik troškinasi, namai gardžiai kvepia, vyras grįžęs ras sočią, rudienišką vakarienę 😉
Ohhh My Gosh, kopūstai for EVER… Gerai, kad dar prisimenam Lietuvių kalbos pagrindus.
Ohhh My Gosh, kopūstai for EVER… Gerai, kad dar prisimenam Lietuvių kalbos pagrindus.
Laaba diena,
O būtų galima prie kmynų dar įdėt pakepint juodgrūdės? ar Jūs ją naudojat?
Tikrai – senas geras receptas: puikus žiemiškas patiekalas.
Mano mama irgi panašiai gamindavo, tik nepildavo acto (nes anksčiau tokio nebūdavo), bet visuomet įmesdavo kelis lauro lapelius ir kelis pipirų žirnelius: juodųjų ir kvepiančiųjų ….
Tikrai – senas geras receptas: puikus žiemiškas patiekalas.
Mano mama irgi panašiai gamindavo, tik nepildavo acto (nes anksčiau tokio nebūdavo), bet visuomet įmesdavo kelis lauro lapelius ir kelis pipirų žirnelius: juodųjų ir kvepiančiųjų ….
Beata, noriu padekoti uz skanius kopustus, gavos puikiai, aciu ir sekmes tau 😉
Tikrai puikus receptas.Aciu
Tikrai puikus receptas.Aciu
Nuostabiai lengva ir skanu;)
Pusę stiklainio, tai kiek….?
nuostabus receptas
Lietuvis be bulviu kai ciurka be ryziu. kur bulvess ????
sechkavodavo – kas tai per žodis, ir kaip jį ištarti? Mes sakydavom paprastai- čečkavojo, čečkavoju kopūstus.
O kopūstų receptas tikrai puikus ir jau ne kartą išbandytas. Ačiū
Pats skaniausias troškintų kopūstų receptas! Darau su konservuotais pomidorais ir parūkytomis dešrelėmis.
Aciu uz recepta,skaniai gavosi 🙂
Nu jo, bet actas tai tikrai nereikalingas, nes kopūstas patys per daug rūgštus. O česnaka ir ožragę pamiršo….
Geras pastebėjimas. Jei labai rūgštūs jūsų turimi kopūstai tai tikrai galit ir be acto apsieiti!