Imbierinių ir meduolinių sausainių sezonas jau oficialiai prasidėjo. Tikrai LABAI DAUG idėjų yra, ką su jais galima padaryti.

Kaip ir viską, ką darome. Ir visai nesvarbu ar truputį kreivesni, ar ne tokie meniški…Kviečiu pajausti malonumą būnant kartu ir įdarbinant savo rankas. O ir vaikams atsiminimai bei nuostabus laukimas.

Mes su vaikais dar lapkritį kepėm ir iš tiesų taip buvo smagu – pasistatėm imbierinį namelį iš Dr. Oetker rinkinio ir visi laimingi. Šią savaitę kepiau sausainius su SOS vaikais ir žinau, kad ir dideliems, ir mažiems tai didžiulis smagumas.

Kažkada, kai Izabelė buvo kūdikis, kepiau imbierinius sausainius visiems savo draugams ir vežiau iš Londono. Receptą, tikėtina, nusižiūrėjau iš mėgstamiausio žurnalo „BBC good food” ir aišku padariau savo pakeitimus. Tai pirmasis mano imbierinių sausainių receptas! ŠTAI JIS, IŠBANDYKITE

KVIEČIU IŠBANDYTI

Patikimas imbierinių sausainių receptas, jei norite saldžių ir traškių imbierinių sausainių. Tiesa, miltų gali reikėti daugiau nei recepte parašyta.

O jei norite, galiu pasiūlyti ir receptą su video. Tai šis paprastas ir nedideliam kiekiui receptas. Pasakoju ir parodau viską.

AR MATĖTE DANUTĖS KALĖDINIUS MEDUOLIUS?

Šeštadienį mano laidoje Danutė pasidalino imbierinės tešlos receptu. Danutė daug metų turi kepyklėlę ir džiugina NUOSTABIAIS kepiniais 🍪👩‍🍳✨ DANUTĖS RECEPTĄ RASITE ČIA

IMBIERINIŲ SAUSAINIŲ ATMINTINĖ

  • Nepridėkite per daug miltų. Jei pradžioj tešla šilta, nes medus ir sviestas šilo, tai žinokite kad kai atvės, ji nebebus tokia lipni.
  • Imbierinės tešlos galima pasidaryti daugiau ir laikyti kad ir dvi savaites šaldytuve.
  • Butinai laikykite maišelyje, nes išdžius.

MEDUOLIŲ PAPUOŠIMAI! KAIP GI BE JŲ!

Geriausiai puošiasi su glajum iš kiaušinio baltymo ir cukraus. Pirktiniai irgi puikiai veikia. Aš naudoju Dr. Oetker produkciją ir Dansukker cukraus miltelius.

Plačiau apie glajaus reikalus rasite: KALĖDINIO GLAJAUS PASAULYJE

IMBIERINIAI NAMELIAI

Tiesa, pati geriausia imbierinių namelių architektė, kurią man teko sutikti yra Anelė iš Rokiškio. Ji buvo mano laidoje ir ten pasidalino VISOM paslaptimis. Čia straipsnis iš LRT ir video įrašas

Bravo! Bravo! Bravo, jei statysite patys! Galiu pasiūlyti receptų su brėžiniais:

KALĖDOS YRA JAUSMAS

Kalėdos yra laukimo jausmas. O ne lenktynės kieno eglutė ar sausainis gražiausias. Nors AIŠKU kad faina pasidalinti.

Tai jei prisikepsite atsiųskite ir man pažiūreti arba Instagrame užtaginkite ir pamatysiu 🩷

Rašyti komentarą