PAGALIAU. Tiesiog pati netikiu, kaip gerai ir greitai viskas pavyko. Naujas mano projektas  – labai žalias, labai skanus ir kaip tik pavasariui! MIKROŽALUMYNAI. SALOTOS. PADAŽAI. Kokių dar nebuvo ir apie kokius svajojau ne vienerius metus.

Švari sudėtis, jokių konservantų daug skonio ir sėklų.

Mano nauja bendradarbystė su moderniu salotų startuoliu LEAFOOD ir ekologines idėjas puoselėjančiu ūkiu Ukmergės rajone Farmers Circle.

Beatos salotų mišinys: Valgyk ir Žydėk

Aš norėjau kad būtų iš karto viskas viename ir nereikėtų iš skirtingų pakuočių maišyti salotų mišinio, todėl mano idėja tokia ir salotos ir mikrožalumynai viename.

Traškių šviežių salotų mišinys – minkšti ir švelnus baby pak choi lapeliai, rukola ir mikrožalumynai viename tam, kad iš karto būtų ir skonio, ir įvairovės. 

Maži, bet galingi mikrožalumynai

Tada dar dvi nedielės bet labai galingos pakuotės su mikrožalumynais. Super galingas ir skanus rukolos mikrožalumynas, tokie mažuliukai vos pradygę rukolos daigeliai. Bet kokie galingi kokie skanūs pilni savo gardaus pipiriško skonio.

Taip pat pristatau – trijų populiariausių mikrožalumynų rinkinys: švelnusis saldusis žirnelis, išraiškingas ridikėlis ir aistringa rukola.

Mikrožalumynus barstykite:

  • ant sumuštinio 
  • ant kiaušinio su pomidoru
  • visur, nes maistinga ir gražu

PAGALIAU KRAPESTO ir jo itališkasis pirmtakas PESTO

Tikrai, kas mane sekat ir skaitot, žinot, kad krapesto yra mano pastarųjų metų atradimas, kuris į mano gyvenimą atėjo per žurnalą, kuriame mes aprašėme jauną iš Panevėžio. Pasisodinę krapų lauką jie sumanė iš tų krapų gausybės pasigaminti tokį dalyką kaip pesto, bet su krapais.

Tikrai žinote, kad krapų netrūksta Lietuvoje, o tas krapo skonis – mums artimas ir geras. Ir kas paragauja krapesto tikrai atranda naujus skonių horizontus.

Taigi tą krapesto su Farmers Circkle padarėm kaip naminį ir dar lietuviškai gardžiai subalansuotą – su moliūgų sėklomis ir kanapių branduoliais: MAISTINGUMAS ir lietuviškumas garantuotas.

Sudedėtyje: bazilikai (18,7 %), kietasis sūris (sudėtyje yra pieno ir jo produktų), obuolių sidro actas, česnakai, moliūgų sėklos, saulėgrąžų aliejus, druska, kanapių sėklų branduoliai.

Krapai užauginti be pesticidų ir krapesto pagamintas BE konservantų. Todėl jo galiojimas nėra labai ilgas, bet kai atidarysite, tikrai naudokite gausiai. 

Krapesto – restoranui namuose :

  • Į salotas padažui pasidaryti 
  • Į grietinę įsukti 
  • Su kremine varške sumaišyti užtepelei ar su keptom bulvėm 
  • Maišykite į sriubas 
  • Naudokite grikių košės pagardinimui
  • Sumaišyti su kreminiu sūriu ir prašom turite užtepėlę
  • Sutrinti su avokadu, ruošiant avokado sumuštinį
  • Įdėti šaukštą į kepamus bulviniu blynus
  • Pagardini burokėlių sriubą ar kokią tik norite sriubą 
  • Puikiai tinka ir mėsos ar žuvies marinavimui.
  • Net su koldūnais…

O štai ir receptas su krapesto: BULVIŲ VIRTINUKAI SU KRAPESTO PADAŽU

Pesto – kitoks nei parduotuvių lentynose

Pesto tai tikrai jau žinote, kaip krapesto, bet su bazilikais. Tik aišku pestų visokių jau yra parduotuvėse, o aš norėjau tokio ypatingo, kitokio. Tai šis pagal mano lietuviškus skonius su kanapių baltymais ir moliūgų sėklomis.

O kaip jį valgyti:

  • Žinoma, su visais makaronų patiekalais. Ar tai būtų greitai iš parduotuvės nupirkti ir išvirti ravioliai. Ar tiesiog mėgstama jūsų pasta: papildomai dar sauja sūrio ir prašom – taukšt ir vakarienė. 
  • Maišykite į sriubas ar naudokite grikių košės pagardinimui. 
  • Puikiausiai tinka užsitepti ant duonos tepti ar sumaišius su rikota gausite nuostabią itališko skonio užtepėlę, kurią skaniai suvalgysite su daržovėmis ar galite naudoti kaip pagrindą suktinukams. 
  • Taip pat puikiausiai tinka pagarindi bolonezės mėsos padažą ar lazaniją. 

Sudedamosios dalys: bazilikai (18,7 %), kietasis sūris (sudėtyje yra pieno ir jo produktų), obuolių sidro actas, česnakai, moliūgų sėklos, saulėgrąžų aliejus, druska, kanapių sėklų branduoliai.

Padažai salotoms – tikras džiaugsmas ir pasididžiavimas!

Tikrai tikrai labai gera sudėtis ir dar geresnis skonis. 

Padažas cezario salotoms 

Jis su sūriu ir su graikišku jogurtu ir su vorčesterio padažu. Toks geras, kad tikrai tiks visokioms salotoms. Pabandykite kad ir paprastas morkas sutarkuoti su kopūstais sumaišyti su šituo padažu.

Medaus ir garstyčių padažas su žolėlėmims

Daugelio mėgstamas derinys, saldus ir maloniai rugštus su obuolių actu ir saulėgražu aliejumi.

Obuolių acto su žolelėmis padažas

Na ir trečias padažas, tai grynai man, nes man patinka trupuit rugštėtlės! Jis ne tik truptutį padės pasireguliuoti padažus pagal savo skonį, bet ir kurti naujus padažus patys. Pavyzdžiui:

  • šaukštas pesto arba krapesto, 
  • šaukštas acto 
  • šaukštas ar du medaus ir garstyčių padažo

Pamatysite, naujoviškas nuostabus skonis!

Tai tikrai puikūs kokybiški produktai be konservantų. Jų ir galiojimo laikas nėra begalinis, todėl valgykite beveik su viskuo. Juk pavasaris ir visi norim daugiau žydėjimo ir lengvumo.

IŠBANDYKITE IR PASIDALINKITE SAVO ĮSPŪDŽIAIS 

Salotas ir padažus rasite IKI, didžiosiose MAXIMA parduotuvėse, o padažus – RIMI parduotuvėse. 

Rašyti komentarą