Jau rašiau apie knygų mugę feisbuke. Ji buvo kaip visuomet fenomenali, nes niekur kitur nėra tiek laimingų susitikimų. Man tai metų įvykis, laikas, kai aš tikrai esu euforijoje. Nes visiems turbūt ateina tokios akimirkos – na, ką aš čia darau? Kam viso to reikia? Gal niekam? Kartais būna, tokios mintys ateina ir man. Labai retai, bet vis tiek ateina. Tai po knygų mugės jaučiuosi kaip medalį gavus. Ir visa mūsų merginų komanda taip džiaugiamės, nes prisiklausėme komplimentų kaip nuotaka per vestuves. Rimtai.
Labai atsiprašau tų, kurie jau mugės pabaigoje negavote knygos, mes pačios nesitikėjome, kad taip bus. Jau nebegalėjome nuvažiuoti į spaustuvę pasiimt ir turėjome dar palikti knygų knygynams ir parduotuvėms, nes į juos būtent šią savaitę, po truputį išjudės mano ploniausia knyga istorijoje – „Viskas suskaičiuota“. Nes ten tikrai viskas suskaičiuota, tai čia ir baikime tą temą, o dabar daug svarbesnė tema – BLYNAI ir Užgavėnės.
Kepsime antradienį visi. Aš jau dabar svajoju apie varškės, arba lietinius su varške, arba hmmmmmm… o gal kokį žemaitį užsimest? Mano bloge jei įvesite į paiešką „blynai“, rasite jų gyvą peklą, o aš tik esminius rekomenduosiu:
Aš esu iš tų žmonių, kurie mielinius blynus kepa tik per Užgavėnes. Tai nuo jų ir pradėkime. Šis receptas padarytas specialiai Užgavėnėms, nenustebkite, kiekiai milžiniški, bet tinka jei darysite mokyklai ar kaimui ar kolektyvui.
Lietiniai blynai visada išlieka norimi, štai, prašom, čia daugelio aptartas ir apkomentuotas receptas.
Jei rytoj turėsite laiko ir noro, galite ir pusryčiams blynų išsikepti, šie tokie dideli, amerikietiški.
O pabaigai blynai be kiaušinių, ir be kvietinių miltų.
Gerų blynų! O ar žinote, kur yra vienintelis Lietuvoje Užgavėnių kaukių muziejus? Platelių Dvaro sodyboje, štai čia galite ir visą laidą „Keliauk ir ragauk“ pasižiūrėti, ypač, jei norėsite šiupinio pasigaminti.
O štai čia dar naujausias blynų iš speltos miltų receptas.
Rytoj kaip tik darysiu blynų tortą pagal Jūsų recptą!! 🙂
O pas mane jau prikepta mieliniu blynu!