Kas yra rikota ir ką iš jos gaminti
Rikotos pyragas…
Šiaip, paprastom savaitės dienom stengiuosi nepiktnaudžiauti ir saldumynų nekepti… Na, nebent turim svečių…
Vakare einu susitikti su draugėm, o šaldytuve – pamirštas rikotos indelis ir šiandien, deja, paskutinė jo galiojimo diena. Nesu suvalkietė, bet laikausi principo, kad pasaulis ir taip per daug vartoja, per daug perka ir per daug šiukšlių išmeta. Taigi, ką daryti, kai šaldytuve 1 nedidelis rikotos indelis???? (250 g)
Rikota, paprastai tariant, yra italų išmislas – varškės atmaina, kuri gaunama verdant jau ir taip nugriebtą pieną… Taigi, kūda, lengva varškė. O su ja galima padaryti keletą įdomių dalykų:
Padažas makaronams
Canelloni makaronai su špinatais ir rikota…
Blyneliai
Pyragas!
Nesu didžiausia pastos mylėtoja pasaulyje, taigi, du pirmieji variantai iš karto atmetami, nors špinatai šaldytuve taip pat verkia ir į puodą prašosi… Blynelių nekepsiu, nes ne savaitgalis ir ne pusryčių metas…
Aha, taigi, kepsiu pyragą. Visų kitų produktų, kurių reikės pyragui, namie turime kiekvienas. Patiekalas LABAI LENGVAS, greitas ir skanus. Aha, ir dar gražiai atrodo. Tad jei norite padaryti įspūdį, įdedant mažiausiai pastangų – tai jūsų pyragas…
Kaip jau minėjau, aš teturėjau tik vieną indelį, taigi, naudojau nedidelę torto formą, bet receptui pateikiu teisingus, nesumažintus išmatavimus… Šiaip, jei atvirai, tai aš šitą pyragą kepu iš akies… Bet pateikiu skaičius normaliam drūtam pyragui, kurio užtektų rimtai pavalgyti 6–8 žmonėm, o jei nedaug valgot, tai ir 10 pamaitinsit
The form you have selected does not exist.