PAGALIAU. Tiesiog pati netikiu, kaip gerai ir greitai viskas pavyko. Naujasis mano projektas – labai žalias, labai skanus ir kaip tik pavasariui. Salotos, mikrožalumynai ir padažai salotoms BEATOS VIRTUVĖ – tokių gerų dar neragavote, štai apie tokius padažus salotoms svajojau ne vienerius metus. Švari sudėtis, jokių konservantų ir daug tikro gero skonio.
Visa tai yra rezultatas mano naujausio bendradarbiavimo su moderniu salotų startuoliu LEAFOOD ir ekologines idėjas propaguojančiu ūkiu Ukmergės rajone FARMERS CIRCLE.

Pradėkim prisistatymą nuo šios linijos žvaigždės – KRAPESTO.
Tikrai kas mane sekate ir skaitote žinot, kad krapesto yra mano pastarųjų metų atradimas, kuris į mano gyvenimą atėjo per žurnalą „Beatos virtuvė“ – jame šeima iš Panevėžio, Indrė ir Mindaugas Kisieliai, pasidalijo savo atrastu ir pamėgtu krapų pesto receptu. O šiems panevėžiečiams gimė šis receptas per linksmą atsitiktinumą – Kisieliai psisėję kieme pievą, netrukus pamatė, kad sparčiausiai čia dygsta… krapai!!! Pasirodo, trūkstamas žemes pievai vežė iš daržų, o jose buvo pilna krapų sėklų. Reikėjo tuos krapus kažkaip sunaudoti – taip gimė krapesto.


Krapesto BEATOS VIRTUVĖ
Tikrai Lietuvoje krapų netrūksta, o tas krapo skonis toks mums artimas ir geras, kad tas, kas paragauja krapesto, atranda naujus skonių horizontus. Taigi kelerius metus krapesto karaliavo mano virtuvėje, o praėjusį rudenį kartu su ekologiško ūkio FARMERS CIRCLE maisto technologais pagaminome krapesto receptą visai Lietuvai, gardus lyg namie gamintas ir dar lietuviškai gardžiai subalansuotas – su moliūgų sėklomis ir kanapių branduoliais, taigi MAISTINGUMAS ir lietuviškumas garantuotas.
Krapai užauginti Lietuvoje ir be jokių pesticidų, o krapesto pagamintas BE konservantų. Todėl jo galiojimas nėra labai ilgas, bet kai atidarysite tikrai valgysite jo gausiai – tinka ir į salotas kaip padažas, ir į grietinę prie bulvinių blynų ar tiesiog bulvių įsukti ar su kremine varške sumaišyti užtepelei ar su keptomis bulvėmis, net su koldūnais…TAIP TAIP koldūnai su grietine ir krapesto – visai kitas lygis. Žodžiu, kas dar neatradot, nelaukit vasaros – ragaukit jau dabar.
Sudedamosios dalys: krapai (18,7 %), kietasis sūris (sudėtyje yra pieno ir jo produktų), obuolių sidro actas, česnakai, moliūgų sėklos, saulėgrąžų aliejus, druska, kanapių sėklų branduoliai.
Pesto BEATOS VIRTUVĖ
Pesto tai tikrai jau žinote ir pažįstate, kaip krapesto, bet su bazilikais. Pesto visokių jau yra parduotuvėse, bet aš norėjau tokio ypatingo kitokio, taigi pesto BEATOS VIRTUVĖ su kanapių baltymais ir moliūgų sėklomis ir daug daug bazilikų. Greitai išvirti makaronai su šaukštu šio pesto ir žiupsniu gero sūrio iškart restoranas namie… Užtepėlėms, sumuštiniams, užkandžiams – beribės galimybės.
Sudedamosios dalys: bazilikai (18,7 %), kietasis sūris (sudėtyje yra pieno ir jo produktų), obuolių sidro actas, česnakai, moliūgų sėklos, saulėgrąžų aliejus, druska, kanapių sėklų branduoliai.




Na ir tikrai pasididžiavimas ir džiaugsmas mano PADAŽAI salotoms. Tikrai tikrai labai gera sudėtis ir dar geresnis skonis. Na pradedam su klasika:
Cezario padažas BEATOS VIRTUVĖ, pagamintas su sūriu, graikišku jogurtu ir Vorčesterio padažu, toks geras kad tiks visokioms salotoms ne tik klasikinėms Cezario, pabandykite kad ir paprastas morkas sutarkuoti su kopūstais ir sumaišyti su šituo padažu – pasaka kaip gerai.
Sudedamosios dalys: Dižono garstyčios, Vorčesterio padažas, kietasis sūris (sudėtyje yra pieno ir jo produktų), obuolių sidro actas, česnakai, kiaušinių tryniai, kiaušinių baltymai, saulėgrąžų aliejus, druska, cukrus, geriamasis vanduo, graikiškas jogurtas (sudėtyje yra pieno ir jo produktų), svogūnų milteliai, kukurūzų krakmolas.
Garstyčių ir medaus padažas BEATOS VIRTUVĖ
Dar vienas klasikinis ir visiems patinkantis medaus ir garstyčių padažas su žolelėmis ir Dižono garstyčiomis – ir šiek tiek salduso ir maloniai rūgštus su obuolių actu ir saulėgrąžų aliejumi.
Sudedamosios dalys: saulėgrąžų aliejus, geriamasis vanduo, medus (8,4 %), obuolių sidro actas, Dižono garstyčios (8,4 %), kukurūzų krakmolas, druska, krapai, juodieji pipirai.
Obuolių sidro actas su žolelėmis BEATOS VIRTUVĖ
Na ir trečias padažas tai grynai man sukrtas, nes man patinka truputėlį rūgštelės visur pajausti – tai Obuolių sidro actas su žolelėmis. Jis tiks, kai norisi trupurį pasireguliuoti padažus pagal savo skonį, o taip pat bus geras ingredientas naujiems pagardams kurti. Štai idėja – šaukštas pesto arba krapesto, šaukštas šio obuolių sidro acto, šaukštas ar du medaus, šaukštelis garstyčių padažo – ir naujas nuostabus skonis jūsų salotoms.
Sudedamosios dalys: obuolių sidro actas, džiovinti raudonėliai, džiovinti čiobreliai, džiovinti peletrūnai, juodieji pipirai.

Salotos ir mikrožalumynai
Traškių šviežių salotų mišinys BEATOS VIRTUVĖ – jį iškart pastebėsite parduotuvėje, nes jis švies rožine spalva, o jame tobulas salotų mišinys – minkšti ir švelnus „Baby pak choi“ salotų lapeliai, aistringa rukola, žirnių ir ridikėlių mikrožalumynai – tam kad iš karto būtų ir skonio, ir įvairovės. Viskas užauginta labai moderniame LEAFOOD ūkyje, man labai svarbu, kad Lietuvoje ir kad be jokių pesticidų.
Tada dar dvi nedidelės, bet labai galingos pakuotės su mikrožalumynais (nesumaišykite su daigais). Super galingi ir skanūs rukolos mikrožalumynai, tokie mažuliukai vos pradygę rukolos daigeliai. Bet kokie galingi, kokie skanūs pilni savo gardaus pipiriško skonio, juos ant sumuštinio, ant kiaušinio su pomidoru, ar ko tik nori – ir prieskonis, ir grožis.
O kitas jau trijų populiariausių mikrožalumynų rinkinys: švelnusis saldusis žirnelis, išraiškingasis ridikėlis ir brokolis.
Visi padažai salotoms – tikrai puikūs kokybiški produktai be konservantų, tai jų ir galiojimo laikas nėra begalinisi todėl atsidarot laikot šaldytuve ir valgot, nes dabar juk pavasaris ant nosies norim visi daugiau žydėjimo ir lengvumo. O naujausios salotos ir mikrožalumynai ne tik užauginti Lietuvoje ir be pesticidų, bet dar ir paruošti valgyti – atsidarot ir valgot, nereikia plauti.

Salotas ir padažus BEATOS VIRTUVĖ rasite MAXIMA ir IKI parduotuvėse, padažus salotoms taip pat rasite ir RIMI.
Labai nekantrauju sulaukti jūsų atsiliepimų. Pati tikrai esu LABAI laiminga, kad taip greitai ir skaniai kartu su LEAFOOD ir FARMERS CIRCLE augintojais ir gamintojais pavyko startuoti nuo idėjos iki produkto.