Spausdinti

Valgome su ryžiais ar su duona, ar vieną troškinį ir, kaip sakiau, jei turite špinatų, tai pabaigoje troškinimo, kai jau nuo ugnies puodas nuimtas, labai paspalvina viską gražiai ir tokio žalumo skanaus priduoda…Čia ir kumino, ir kalendros, ir razinų, ir avinžirnių yra. Puikiai galima be mėsos apsieiti, bet aš dariau su malta aviena. Pabaigai, jei turite, labai rekomenduoju mestelėti špinatų krūvą visą…  Šildomės iš vidaus! Čia, šitoje nuotraukoje – be špinatų…. aš juos vėliau įdėjau, prisiminusi…Skanu, skanu.

Aromatingas troškinys su daržovėmis ir avinžirniais

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Reikės:

400 g maltos avienos
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
1 šaukšto malto kumino
1 šaukštelio kalendros
1 šaukštelio saldžios paprikos miltelių
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0,5 šaukštelio cinamono
2 lauro lapų
kumščio dydžio saliero gumbo
2 morkų
1 skardinės konservuotų avinžirnių (galima ir patiems išsivirti)
2 saujų mažučių pomidorų (jei nėra, tiks 2-3 pomidorai arba iš viso nereikia)
2 skardinių konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių
2 saujų razinų
šiek tiek aliejaus
Druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Mėsą apskrudiname truputyje aliejaus. Geriausia tai padaryti per du kartus, padalinus ją pusiau.

2

Mėsą dedame į šoną ir pakepiname svogūną, kad būtų minkštas, o pabaigoje sudedame į keptuvę ir česnaką smulkintą.

3

Dedame mėsą atgal ir pilame prieskonius.

Reklama
41011
4

Pakepiname, leidžiame prieskoniams sušilti, pakvipti.

5

Sudedame daržoves: pjaustytą salierą, morkas, pomidorus, užpilame konservuotais pomidorais.

6

Jei atrodo, kad trūksta skysčio, įpilame pusę stiklinės vandens, įdedame lauro lapų, druskos, pipirų, razinų ir troškiname viską bent valandą.

7

 Baigiant troškinti nuo avinžirnių nupilame lauk skystį, ir avinžirnius dedame prie troškinio. Leidžiame jiems sušilti ir viskas.

Ingredientai
Patarimas

Valgyti vieną ar tiesiog su šviežiai išvirtais ryžiais.

Alternatyva

Jei avienos nėra, puikiai tiks jautiena.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą