Valgome su ryžiais ar su duona, ar vieną troškinį ir, kaip sakiau, jei turite špinatų, tai pabaigoje troškinimo, kai jau nuo ugnies puodas nuimtas, labai paspalvina viską gražiai ir tokio žalumo skanaus priduoda…Čia ir kumino, ir kalendros, ir razinų, ir avinžirnių yra. Puikiai galima be mėsos apsieiti, bet aš dariau su malta aviena. Pabaigai, jei turite, labai rekomenduoju mestelėti špinatų krūvą visą… Šildomės iš vidaus! Čia, šitoje nuotraukoje – be špinatų…. aš juos vėliau įdėjau, prisiminusi…Skanu, skanu.
Aromatingas troškinys su daržovėmis ir avinžirniais
Reikės:
Gaminimas
Mėsą apskrudiname truputyje aliejaus. Geriausia tai padaryti per du kartus, padalinus ją pusiau.
Mėsą dedame į šoną ir pakepiname svogūną, kad būtų minkštas, o pabaigoje sudedame į keptuvę ir česnaką smulkintą.
Dedame mėsą atgal ir pilame prieskonius.
Pakepiname, leidžiame prieskoniams sušilti, pakvipti.
Sudedame daržoves: pjaustytą salierą, morkas, pomidorus, užpilame konservuotais pomidorais.
Jei atrodo, kad trūksta skysčio, įpilame pusę stiklinės vandens, įdedame lauro lapų, druskos, pipirų, razinų ir troškiname viską bent valandą.
Baigiant troškinti nuo avinžirnių nupilame lauk skystį, ir avinžirnius dedame prie troškinio. Leidžiame jiems sušilti ir viskas.
Valgyti vieną ar tiesiog su šviežiai išvirtais ryžiais.
Jei avienos nėra, puikiai tiks jautiena.
Saliero gumbas? tai cia pastarnokas…? atsiprasau uz neisprusima :)))