Spausdinti

Rekomenduoju tada, kai žuvies skonio atrodo per daug – kumpis lašišai suteikia neįprasto, išskirtinio skonio ir malonaus sūrumo. Tinka paprasčiausia šoninė, o norintys labiau šventiško patiekalo gali rinktis serano ar parmos kumpį.

Lašiša su kumpiu ir žalumynais

0
komentarai
0
Porcijos
2 asm.

Žuviai:

2 gabalų lašišos filė
2-3 juostelių šoninės (galima rinktis ir vytintą kumpį)

Garnyrui:

šiek tiek šviežių bulvyčių
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
žalių plokščiųjų pupelių arba jūsų mėgstamų salotų, žalumynų

Prieskonių:

prieskoninės žolelės - kuokštelis petražolių, bazilikų ir krapų
druska, pipirai
česnako skiltelė (garnyrui)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Užkaičiame virti šviežias bulvytes.

2

Žuvį apibarstome susmulkintais krapais, petražolėmis ir apvyniojame kumpio juostele, dedame į kepimo indą ir kepame iki 25 minučių 180 C orkaitėje.

3

Pasiruošiame pamėgtas salotas žalumynus arba išverdame žalias plokščiąsias pupeles.

Reklama
41011
4

Ruošiame padažą bulvytėms: baziliką ir petražoles smulkiai supjaustome, užpilame šaukštu alyvuogių aliejaus, įberiame žiupsnelį druskos, apibarstome pipirais, įspaudžiame skiltelę česnako ir viską gerai išmaišome. Šį padažą dedame tiesiai ant karštų bulvių, viską sumaišome kartu

5

Iškepusią lašišą, paruoštas bulvytes ir salotas sudedame į lėkštę

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą