Rekomenduoju tada, kai žuvies skonio atrodo per daug – kumpis lašišai suteikia neįprasto, išskirtinio skonio ir malonaus sūrumo. Tinka paprasčiausia šoninė, o norintys labiau šventiško patiekalo gali rinktis serano ar parmos kumpį.
Lašiša su kumpiu ir žalumynais

Žuviai:
Garnyrui:
Prieskonių:
Gaminimas
Užkaičiame virti šviežias bulvytes.
Žuvį apibarstome susmulkintais krapais, petražolėmis ir apvyniojame kumpio juostele, dedame į kepimo indą ir kepame iki 25 minučių 180 C orkaitėje.
Pasiruošiame pamėgtas salotas žalumynus arba išverdame žalias plokščiąsias pupeles.
Ruošiame padažą bulvytėms: baziliką ir petražoles smulkiai supjaustome, užpilame šaukštu alyvuogių aliejaus, įberiame žiupsnelį druskos, apibarstome pipirais, įspaudžiame skiltelę česnako ir viską gerai išmaišome. Šį padažą dedame tiesiai ant karštų bulvių, viską sumaišome kartu
Iškepusią lašišą, paruoštas bulvytes ir salotas sudedame į lėkštę