Oi, ropę rovėm – labai gera pasaka yra, atsimenate? Ropė man primena vaikystę, močiutė gamindavo salotas tokias su tarkuota rope. Šiaip gal nėra populiariausia daržovė, bet tikrai vertinga ir pigi. Sriuboms ir troškiniams su malonumu ją naudoju. Ropės (turnip angliškai, jei įdomu) sriuba su grūdėtomis garstyčiomis – naujausias žieminis atradimas. Į sriubą vieną kitą morkytę dėl spalvos – ir puikiausias patiekalas. Oi, rope, tu ropute, tu mano drauge ….:) Ropės (turnip angliškai, jei įdomu) sriuba su grūdėtomis garstyčiomis – naujausias žieminis atradimas. Į sriubą vieną kitą morkytę dėl spalvos – ir puikiausias patiekalas.
Roputės sriuba su grūdėtom garstyčiom
Ingredientai
Gaminimas
Porus supjaustome ir pakepiname svieste kol suminkštės.
Į keptuvę sudedame susmulkintą postambiais gabalais ropę, supjaustytas morkas, saliero lapkotį ir raudonėlį.
Viską užpilame vištienos sultiniu, verdame, kol išverda ir suminkštėja.
Sutriname maisto smulkintuvu. Įdedame pipirų, jei trūksta, druskos, pilame į dubenėlį, o vietoj grietinės dedame šaukštelį grūdėtų garstyčių ir išmaišome.
Gaminau šią sriubą, skonis tikrai geras gavosi, bet sutrynus sriuboj buvo pilna „siūlų” – man rodos, iš ropės, kaip panašiai būna su rūgštynių koteliais. Gadina visą reikąlą 🙁 Kaip padaryti, kad jų nebūtų?