Spausdinti

Abrikosai, tikrai, kai jau ima nokti, tai šakos linksta ir suk galvą, ką su jais daryti… Abrikosai, kaip ir pavyzdžiui slyvos, labai tinka tokioms nesaldžioms uogienėms ar padažams. O aš dar labai patenkinta, kad sunaudojau ir karšto vyno prieskonių pakelį, kuris nuo Kalėdų stalčiuje liūdėjo – tikrai labai tinka cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai su abrikosų saldumu. O čili dribsniai ir actas – šilumai ir rūgštelei. Išsivirkite dabar ir turėsite visiems metams – ir dar valgoma dovana Kalėdoms nuostabi bus.

Abrikosų čatnis

4
komentarai
0

Reikės:

1,5 kg abrikosų (su kauliukais)
500 g DANSUKKER cukraus uogienėms
250 ml obuolių acto
100 ml vandens
pakelio karšto vyno prieskonių - cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai, apelsinų žievelės, razinos
šaukštelio čili dribsnių
šaukšto druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Supjaustome abrikosus. Dedame į puodą kartu su visais prieskoniais, druska. Supilame obuolių actą ir vandenį. Leidžiame pavirti ant vidutinės kaitros.

2

Po kokių 10-15min., kai vanduo kiek nugaruoja, supilame DANSUKKER cukrų uogienėms. Paverdame dar 10 minučių – viskas sutirštės ir turėsite nuostabų gintarinės spalvos čatnį, kurį galėsite supilstyti į stiklainiukus ir laikyti, kad ir iki Kalėdų.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą