Abrikosai, tikrai, kai jau ima nokti, tai šakos linksta ir suk galvą, ką su jais daryti… Abrikosai, kaip ir pavyzdžiui slyvos, labai tinka tokioms nesaldžioms uogienėms ar padažams. O aš dar labai patenkinta, kad sunaudojau ir karšto vyno prieskonių pakelį, kuris nuo Kalėdų stalčiuje liūdėjo – tikrai labai tinka cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai su abrikosų saldumu. O čili dribsniai ir actas – šilumai ir rūgštelei. Išsivirkite dabar ir turėsite visiems metams – ir dar valgoma dovana Kalėdoms nuostabi bus.
Abrikosų čatnis
Reikės:
Gaminimas
Supjaustome abrikosus. Dedame į puodą kartu su visais prieskoniais, druska. Supilame obuolių actą ir vandenį. Leidžiame pavirti ant vidutinės kaitros.
Po kokių 10-15min., kai vanduo kiek nugaruoja, supilame DANSUKKER cukrų uogienėms. Paverdame dar 10 minučių – viskas sutirštės ir turėsite nuostabų gintarinės spalvos čatnį, kurį galėsite supilstyti į stiklainiukus ir laikyti, kad ir iki Kalėdų.