Yra toks klasikinis itališkas pagardas mostarda di fruta, tiesioginis vertimas yra vaisių garstyčios. Jie brangūs ir jų būna itališkų delikatesų parduotuvėse, šis receptas yra iš šios operos.
Ir dar geriausia yra tai, kad šiuos abrikosus pagaminti nesudėtinga ir nereikia ilgai laukti. Tai nebrangus pagardas.
Rekomenduoju jį pakuoti į nedidelius indelius, nes pagardas tikrai labai stipraus skonio. Man patinka šis rūgšumas, bet jei jūs norite švelniau, dėkite mažiau acto.
Abrikosų ir garstyčių pagardas
Reikės:
Gaminimas
Abrikosus nuplaukite po karštu vandeniu. Užpilkite 100 ml karšo vandens, galite ir šiek tiek daugiau ir leiskite išbrinkti, geriausiai per naktį.
Sudėkite abrikosus į puodą, užpilkite actu, sudėkite prieskonius, druską ir garstyčias ir pastatykite virti, bet ant lėtos ramios ugnies. Virkite apie 30 minučių.
Viskas sutirštės, tada išimkite prieskonius ir supilkite cukrų. Dar pavirkite viską apie 20 minučių.
Supilstykite į indelius. Jei indeliai nedideli, po 200 ml, išeis 4 indeliai.
Šis pagardas labiau tinka paukštienai?