Spausdinti

Yra toks klasikinis itališkas pagardas mostarda di fruta, tiesioginis vertimas yra vaisių garstyčios. Jie brangūs ir jų būna itališkų delikatesų parduotuvėse, šis receptas yra iš šios operos.

Ir dar geriausia yra tai, kad šiuos abrikosus pagaminti nesudėtinga ir nereikia ilgai laukti. Tai nebrangus pagardas.

Rekomenduoju jį pakuoti į nedidelius indelius, nes pagardas tikrai labai stipraus skonio. Man patinka šis rūgšumas, bet jei jūs norite švelniau, dėkite mažiau acto. 

Abrikosų ir garstyčių pagardas

0
komentarai
1

Reikės:

400 ml obuolių acto
300 g cukraus uogienėms
3 gvazdikėliai
1 cinamono lazdelė
3 kardamonai
1 šaukštelis druskos
600g džiovintų abrikosų
100ml karšto vandens
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštelis angliškų aštrių garstyčių (arba visas galite vienodas naudoti)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Abrikosus nuplaukite po karštu vandeniu. Užpilkite 100 ml karšo vandens, galite ir šiek tiek daugiau ir leiskite išbrinkti, geriausiai per naktį.

2

Sudėkite abrikosus į puodą, užpilkite actu, sudėkite prieskonius, druską ir garstyčias ir pastatykite virti, bet ant lėtos ramios ugnies. Virkite apie 30 minučių.

3

Viskas sutirštės, tada išimkite prieskonius ir supilkite cukrų. Dar pavirkite viską apie 20 minučių.

Reklama
41011
4

Supilstykite į indelius. Jei indeliai nedideli, po 200 ml, išeis 4 indeliai.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą