Naujas bandelių receptas tiems, kurie negali nurimti be mielinių kepinių. Šias gausiai citrinų kremu perteptas mielines bandeles su aguonomis pasigaminti užtruksite panašiai laiko, kaip gaminant ir cinamoninės, tad tikrai verta išbandyti, ypač jei mėgstat gaivius ir ne per saldžius kepinius. Gaminau su DVARO pieno produktais, nes jie man skaniausi, o karūnavau viską su AMFORA sūrelio ir cukraus pudros glajaus kepure.
Aguoninės mielinės bandelės su citrinų kremu
Tešlai:
Citrinų kremui:
Glajui:
Gaminimas
Gaminame mielinę tešlą. Dubenyje sumaišome miltus su mielėmis, cukrumi, aguonomis ir žiupsniu druskos. Vidun pilame DVARO pieną, mušame kiaušinius ir supilame lydytą sviestą ir išminkome minkštą, lygią ir elastingą tešlą. Pridengiame maistine plėvele, kad neapdžiūtų ir statome šiltoje vietoje pakilti apie 60-90 minučių.
Gaminame citrininį kremą. Nedideliame puode storu dugnu išlydome DVARO sviestą. Į jį suberiame smulkiai nutarkuotas citrinų žieveles, cukrų, pilame citrinų sultis, beriame žiupsnelį druskos, mušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Vis maišydami kaitiname ant nedidelės kaitros, kol kremas sutirštės iki natūralaus jogurto konsistencijos. Išvirusį kremą perkošiame per sietelį ir atidedame į šalį atvėsti.
Pakilusią mielinę tešlą išverčiame ant miltuoto darbastalio ir iškočiojame didelį stačiakampį. Jį ištepame citrinų kremu, suvyniojam, supjaustom ritinukais, išdėliojame kepimo popieriumi ištiestoje kepimo formoje ir leidžiam dar valandėlę pastovėti ir pakilti.
Kepame apie 20 minučių iki 200 C įkaitintoje orkaitėje.
Gaminame glajų. Dubenėlyje sumaišome cukraus pudrą su citrinos sultimis ir išmaišome. Dedame AMFORA tepamąjį sūrį ir išmaišome iki tolygios konsistencijos. Tepame paruoštą glajų ant dar šiltų bandelių.
O joks dar surelis tiktų, gal galima tą sureli pasidaryt nes kaime parduotuvej nera tokio
Atrodo skaniai, turiu pabandyti!