Naujas griliaus HITAS – šamo kepsneliai su tzatziki padažu!!! Pagaminami jie fantastiškai greit, o ir išepa vos per kelias minutes – tiek, kiek laiko prireiks, kol pagaminsite jogurto padažą.
Ant grotelių keptas marinuotas šamas su tzatziki padažu
Žuviai:
Jogurto ir agurkų padažui:
Gaminimas
Gaminame žuvį:
Pirmiausia šamą pamarinuojame. Dubenėlyje sumaišome graikišką jogurtą su smulkiai nutarkuota citrinos žievele, šlakeliu jos sulčių, 2 sutrintomis česnako skiltelėmis ir pomidorų pasta. Marinatą pasūdome, pagardiname juodaisiais pipirais ir juo ištepame 2-3 centimetrų riekėmis supjaustytą žuvį (su kaulu). Marinuojame neilgai – užtenka valandos. Galima ir ilgiau, bet ne daugiau kaip 3 valandas.
Prieš imdamiesi kepti, supjaustome porą 2-3 centimetrų pločio griežinėliais ir į keturias dalis padaliname žaliąsias citrinas. Šias prieš tai dar nuplikome verdančiu vandeniu – tai padės odelei išlikti minkštai, kai jas kepsime.
Ant grotelių dėliojame šamo kepsnelius, juos pabarstome trupučiu sezamų sėklų. Šalia kaip mozaiką dėliojame porų griežinėlius ir žaliųjų citrinų ketvirčius. Kepame virš žarijų apie 5-7 minutes kiekvieną pusę.
Iškepusius šamo kepsnelius patiekiame su tzatziki padažu ir daržovėmis.
Gaminame tzatziki padažą:
Nulupame agurkam odelę ir sutarkuojame juos stambia burokine tarka. Tarkius perdedame į rėtį ar švarų virtuvinį rankšluostėlį ir nuspaudžiame vandenį.
Sutarkuotus agurkus sumaišome su smulkiai sutarkuotais česnakais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, actu, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Paragaujame, ar nieko netrūksta ir atidedame trumpa į šalį.