Spausdinti

Naujas griliaus HITAS – šamo kepsneliai su tzatziki padažu!!! Pagaminami jie fantastiškai greit, o ir išepa vos per kelias minutes – tiek, kiek laiko prireiks, kol pagaminsite jogurto padažą.

 

Ant grotelių keptas marinuotas šamas su tzatziki padažu

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Žuviai:

2 šamų
1 citrinos
2 česnako skiltelių
1 šaukšto pomidorų pastos
130 g graikiško jogurto
2 porų
4 žaliųjų citrinų
Saujelės krapų
100 g sezamų sėklų
Druskos
Juodųjų pipirų

Jogurto ir agurkų padažui:

5 agurkų
200 g graikiško jogurto
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto baltojo vyno acto
2 česnako skiltelių
Druskos
Juodųjų pipirų
Saujelės krapų
Saujelės mėtų lapelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame žuvį:

1

Pirmiausia šamą pamarinuojame. Dubenėlyje sumaišome graikišką jogurtą su smulkiai nutarkuota citrinos žievele, šlakeliu jos sulčių, 2 sutrintomis česnako skiltelėmis ir pomidorų pasta. Marinatą pasūdome, pagardiname juodaisiais pipirais ir juo ištepame 2-3 centimetrų riekėmis supjaustytą žuvį (su kaulu). Marinuojame neilgai – užtenka valandos. Galima ir ilgiau, bet ne daugiau kaip 3 valandas.

2

Prieš imdamiesi kepti, supjaustome porą 2-3 centimetrų pločio griežinėliais ir į keturias dalis padaliname žaliąsias citrinas. Šias prieš tai dar nuplikome verdančiu vandeniu – tai padės odelei išlikti minkštai, kai jas kepsime.

3

Ant grotelių dėliojame šamo kepsnelius, juos pabarstome trupučiu sezamų sėklų. Šalia kaip mozaiką dėliojame porų griežinėlius ir žaliųjų citrinų ketvirčius. Kepame virš žarijų apie 5-7 minutes kiekvieną pusę.

Reklama
41011
4

Iškepusius šamo kepsnelius patiekiame su tzatziki padažu ir daržovėmis.

Gaminame tzatziki padažą:

1

Nulupame agurkam odelę ir sutarkuojame juos stambia burokine tarka. Tarkius perdedame į rėtį ar švarų virtuvinį rankšluostėlį ir nuspaudžiame vandenį.

2

Sutarkuotus agurkus sumaišome su smulkiai sutarkuotais česnakais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, actu, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Paragaujame, ar nieko netrūksta ir atidedame trumpa į šalį.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą