Antienos skonis iš visų mėsos rūšių geriausiai atsiskleidžia su vaisiais ir uogomis. Man patinka kepti anties krūtinėlę – ji nėra pigi, bet ypatingoms šventėms kartais galima sau leisti. Ančių krūtinėles visada gerai pasūdau ir pabarstau pipirais, dažniausiai tuo ir apsiriboju, nebent dar mairūną pakviečiu į prieskonių draugiją. Vėliau tik pakepinu keptuvėje be riebalų, jų užtenka tiek, kiek yra antienos odoje. O vynuogėms nieko nereikia – tik pašauti į orkaitę ir kepti apie valandą.
Anties krūtinėlė su keptomis vynuogėmis
Reikės:
Gaminimas
Krūtinėles gausiai pasūdome, pagardiname pipirais ir parai dedame į šaldytuvą.
Vynuoges dedame į kepimo skardą ar indą ir kepame 190–200 °C temperatūros orkaitėje apie valandą.
Pamarinuotas krūtinėles nusausiname. Gerai įkaitiname keptuvę ir dedame į ją krūtinėles oda žemyn. Tegul taip pakepa maždaug 7 minutes, kol gražiai paskrus ir išleis riebaliukus. Tada apverčiame ir pakepame dar maždaug 5 minutes.
Mėsą sudedame į kepimo indą ir 190–200 °C orkaitėje kepame 15–20 minučių. Patiekiame su keptomis vynuogėmis.