Spausdinti

Štai sezoniškiausias ir gardžiausias, nuostabios spalvos ir aromato pagardas, kurį mano laidoje pagamino muzikos prodiuseris Vilius Tamošaitis, kuris taip pat yra ir įvairių pagardų „Maži mamutai” kūrėjas. Ši uogienė fantastiškai tiks prie keptos paukštienos ar sūrio, o ir pagaminama ji labai greitai ir iš paprastų produktų.

Apelsinų, spanguolių ir vyno pagardas

0
komentarai
4

Reikės:

400 ml raudonojo vyno
2 cinamono lazdelių
20 kvapiųjų pipirų
10 gvazdikėlių
2-3 anyžiaus žvaigždučių (jei mėgstate)
10 kardamono ankščių
1 apelsino žievelės
2 apelsinų sulčių
400 g spanguolių
400 g obuolių
300 g cukraus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Į puodą pilame vyną, ten sudedame prieskonius: cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus, anyžiaus žvaigždutes, įtarkuojame apelsinų žieveles ir įspaudžiame sultis. Viską užverdame ir ant energingos ugnies paverdame apie pusę valandos, kad nugaruotų perpus. Gautą skystį perkošiame per rėtį ir grąžiname į puodą.

2

Pusę obuolių sutarkuojame stambia tarka, o pusę supjaustome kubeliais. Sutarkuotus obuolius sudedame į puodą su vynu, ten pat beriame ir pusę spanguolių ir visą cukrų. Paverdame apie 5 minutes. Tada sudedame likusius pjaustytus obuolius ir spanguoles, išmaišome ir leidžiame pakunkuliuoti apie 15 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą