Štai sezoniškiausias ir gardžiausias, nuostabios spalvos ir aromato pagardas, kurį mano laidoje pagamino muzikos prodiuseris Vilius Tamošaitis, kuris taip pat yra ir įvairių pagardų „Maži mamutai” kūrėjas. Ši uogienė fantastiškai tiks prie keptos paukštienos ar sūrio, o ir pagaminama ji labai greitai ir iš paprastų produktų.
Apelsinų, spanguolių ir vyno pagardas
Reikės:
Gaminimas
Į puodą pilame vyną, ten sudedame prieskonius: cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus, anyžiaus žvaigždutes, įtarkuojame apelsinų žieveles ir įspaudžiame sultis. Viską užverdame ir ant energingos ugnies paverdame apie pusę valandos, kad nugaruotų perpus. Gautą skystį perkošiame per rėtį ir grąžiname į puodą.
Pusę obuolių sutarkuojame stambia tarka, o pusę supjaustome kubeliais. Sutarkuotus obuolius sudedame į puodą su vynu, ten pat beriame ir pusę spanguolių ir visą cukrų. Paverdame apie 5 minutes. Tada sudedame likusius pjaustytus obuolius ir spanguoles, išmaišome ir leidžiame pakunkuliuoti apie 15 minučių.
Kiek galima laikyti pagardą išpilsčius į stiklainius?
Labai, labai geras šitas pagardas. Ir kaip nerealiai kvepia!
Atrodo labai skaniai 🙂