Pasidaro labai greitai, tik svarbu pirštų miklumas čia… Ir variantų jo yra visokių, mano mėgstamiausias yra variantas su maltais migdolais, bet jų gali ir nebūti, migdolus galima keisti miltais, arba avižiniais dribsniais. Aš visada šitą pyragą darau iš akies, bet čia paskutinį kartą į savo šeimininkutės knygą užsirašiau ir matavau, ko ir kiek dedu….
Obuolius geriausiai imti antaninius, rūgščius. Žodžiu, rimti obuoliai iš kaimo geriausiai pasirodys čia, bet jei tokių nėra, tai bandykite rasti obuolius, kurie būtų artimiausi savo skoniu „senoviniam“ obuoliams…
Apple Crumble arba obuolių trupininis pyragas
Obuolių patalui:
Crumble arba trupiniams:
Gaminimas
Obuolius nulupti, supjaustyti postambiais gabalais, dėti į puodą kartu su sviestu, cukrumi, cinamonu ir razinomis. Lengvai patroškinkite, kad obuoliai truputį suminkštėtų, bet jokiu būdu neišvirkite obuolienės…
Dabar reikia padaryti trupinius. Sviestą (būtinai iš šaldytuvo, o ne kambario temperatūros) supjaustykite gabaliukais, užpilkit miltus ir maltus migdolus, ir rankomis trinkite sviestą su miltais ir migdolais. Tarp pirštų lengvais judesiais, per daug nemaigant, kad neišeitų terliūzas.
Sviestui ištirpus nuo jūsų rankų šilumos ir maigymo (užtrukti gali tai iki dešimties minučių maksimum) įberti cukrų, dar gerai pamaišyti ir viskas… (Aš dar dedu cinamono, nes labai jau man patinka cinamonas).
Trupinius užpilti ant obuolių patalo (kuris jau, aišku, yra nebe puode, o ištiestas kepimo inde).
200 C orkaitėje šitas dalykas turėtų patupėti iki 40 min.
Nesitikėkite, kad šį pyragą galėsite susidėti į plastmasinį indelį ir neštis į darbą. Šis pyragas valgomas karštas su vaniliniais ledais arba grietinėle… Jo pjaustyti taip pat nereikia ir nepavyks, kabinkite tiesiog šaukštu…
Sveika,
kepu pati jau antrą kartą. Ir pasakysiu, kad man, asmeniškai, jis labai skanus jau atvėsęs, kai tie crumbles atšąla aš užsipilu dar vyšnių uogienės (kažkaip ledų žiemą nesinori, nors pripažįstu: ledai + pyragas = nuostabus derinys), kuri yra mano pati pačiausia ir mėgaujuosi.
Ačiū Beata, kad kvepini mano namus ir šildai mano skrandį ir sielą!
Ieva
Man šis pyragas, tiesiog dieviškas išradimas, lengvas paprastas, skanus ir visad prie pietų stalo tinkamas. Tik mano atradimas,o gal geriau pastebėjimas, labai skanu įmaišyt porą saujų avižinių dribsnių, tai tie trupinukai tokie gaunasi labiau gumbuoti. O iš esmės skonis nelabai ir keičias 🙂
Man šis pyragas, tiesiog dieviškas išradimas, lengvas paprastas, skanus ir visad prie pietų stalo tinkamas. Tik mano atradimas,o gal geriau pastebėjimas, labai skanu įmaišyt porą saujų avižinių dribsnių, tai tie trupinukai tokie gaunasi labiau gumbuoti. O iš esmės skonis nelabai ir keičias 🙂
Na va, jau kepa šis skanėstas ir pas mane 🙂 tik aš dar įdėjau migdolų, traškių dripsnių ir šokolado gabalėlių į šį pyragą. O ant viršaus pabarsčiau vanilinio cukraus. Žiūrėsim kas gausis : ))
Fantastiškas pyragas, kepu antrą kartą ir dar tikrai kepsiu, tik man nelabai patinka „košiška” pyrago idėja, tai as gaminu dar apačią iš tos pačios tešlos tik dedu gerokai mažiau cukraus 🙂 Visi megaujasi šiuo pyragu 🙂
Fantastiškas pyragas, kepu antrą kartą ir dar tikrai kepsiu, tik man nelabai patinka „košiška” pyrago idėja, tai as gaminu dar apačią iš tos pačios tešlos tik dedu gerokai mažiau cukraus 🙂 Visi megaujasi šiuo pyragu 🙂
Kepėm kelis kartus. Paprastas ir skanus pyragas 🙂 Sakyčiau, gal ne pyragas, o desertas visgi. Kaip pati autorė įspėjo – reikia kabinti šaukštais, valgyti neatšalusį, o ir skaniausia su vaniliniais ledais.
Super! Kepiau su saldžiais obuoliais, vis tiek skanu gavosi. Tik dėjau šiek tiek mažiau cukraus apie 120 g. Ačiū už nuostabį receptuką:-)
Super! Kepiau su saldžiais obuoliais, vis tiek skanu gavosi. Tik dėjau šiek tiek mažiau cukraus apie 120 g. Ačiū už nuostabį receptuką:-)
Nepasakyčiau, kad man skanus, vėlėsi aplink burną… tokia košė… kažkaip man nelabai 🙂
O kaip reiketu paskaiciuoti 9 zmonems kiekius? 🙂
Sveiki! Jeigu aš pabandyčiau vietoj obuoliu naudojti šilauoges? Ka manot? 🙂
Kepiau šį pyragą, viskas gavosi puikiai buvo laaabai skanu, valgėme su ledais. Bet ir šaltas buvo skanus ryte prie arbatos 🙂 Į obuolius dėjau sviestą, o trupiniams naudojau kepinių margariną, bet skonis vistiek buvo nuostabus. Ačiū už receptą.
Šita pyragą ragavau pas draugę ir ką galių pasakyti jis nuostabus.Nors labai sotus,bet norėjosi jo dar ir dar.Ačiū draugei,kad pavaišino,o Beatai už nuostabų receptuką.Man tai reto skonio desertas.Skanaus kitiems…
Dekui Jums uz sita recepta!!!! As visur ieskojau sito pyrago. Jis labai populiarus Amerikoje. Tenai kavineje valgiau, labai patiko. Ir tiesiog svajojau, kad ir pati galeciau issikepti namuose!!!!
Man tai skaniausias is obuoliu pyragu, tikrai daug ju isbandziau, megstu gaminti. Labiausiai patinka, kad mazai teslos, daug obuoliu su cinamonu. Aisku, megstantiems „tikrus” pyragus sis pyragas nepatiks, nes mazai teslos.
kepiau veganišką – gavosi nuostabus 🙂 vietoj sviesto dėjau kokosų aliejų, jo reikėjo dvigubai mažiau gramų nei čia nurodyto sviesto. Ir taip pat gaminau be glitimo, todėl įprastinius miltus keičiau avižų ir ryžių miltais (50/50)
Paspaudžiau „Print” mygtuką, bet man atspausdino tik gaminimo eigą, o produktų sąrašo – ne.
Labai skanu ! Išbandžiau ! Vietoje ledų dėjau žele tai ir pasiteisino 🙂
Sveiki,o gaūtųsi kažkas valgomo, jei vietoj obuolių bananus dėčiau? Ir ar reiktų cukraus pamažinti? Nes bananai daug saldesni už obuolius. Ačiū
Bandysiu antrą kartą su per pus mažiau cukraus. Nežinau kodėl, bet gavosi tikrai per daug saldus. Visgi obuolinė dalis motyvuoja pabandyti iš naujo 🙂
Kepu jau keliolikta kartą. Super pyragas!
Kepiau su miltais be glitimo, super gavosi! tik dejau maziau sviesto, apie 100 gr, labai skanu, aciu uz recepta!
Labai skanus pyragas :)))
Naudojau pilnagrudzius avizinius miltus ir idejau sauja aviziniu dzibsniu. Kadangi mano obuoliai saldoki, i juos nedejau cukraus ir vietoj razinu dejau dziovintas spanguoles.
Gavosi puikiai! Ir greitai! Darysiu ir vel.
Atėjo ruduo ir vėl kepam šį nuostabų pyragą!
Labai skanu, būtinai kepsiu dar… aš obuolius dėjau tarp tešlos sluoksniu ir su saldžią rūgščiais obuoliais, visvien gavosi puikiai! Aciu Beatą!!!
Po daug metų atsiminiau šį pyragą, kažkada seniai buvau kepus.
Pirmą kart nesigavo trupiniai, supratau, kad labai karšta pas mane namie, sviestas ištirpo…Antrą kart darant pasišaldžiau bliudą ir dar jį padėjau ant šaldytos mėsos , kad maigant trupinius, sviestas neištežtų…Gavosi super, labai skanus, trupinukai apskrudo ir buvo traškantys. Ačiū
Rekomenduoju dėt mažiau cukraus ir daugiau migdolų miltų: 100 cukraus ir 150 migdolų miltų.
O kiek cinamono obuolių patalui dėti? Nenurodytas kiekis.
O jei neturiu migdolu miltu? Reiketu deti daugiau paprastu miltu? O kazin kas gautusi su kokosu miltais?