Šios salotos šaukte šaukia „vasara“! Labai lengvos ir spalvingos – turi visa, ką taip mėgstame: truputį saldumo, malonaus salotų ir pankolių gurgždėjimo burnoje bei sotumą suteikiančio sūrio. Tobuli vasaros pietūs ar vakarienė.
Arbūzų ir pankolių salotos su keptu halumio sūriu
Reikės:
Gaminimas
Pankolį supjaustome plonomis plunksnelėmis ir sumaišome su salotų lapais. Viską apšlakstome žaliųjų citrinų sultimis (šiek tiek pasiliekame jų ir pabaigai) ir alyvuogių aliejumi, beriame druskos ir pipirų.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir iš abiejų pusių apkepame riekelėmis supjaustytą halumį, kol šis apskrus ir taps auksinės spalvos.
Patiekiame: ant salotų ir pankolių dėliojame kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytą arbūzą bei dar šiltą sūrį. Užbaigiame šlakeliu gero alyvuogių aliejaus, keliais lašais žaliųjų citrinų sulčių, dedame mėtų lapelius. Skrudintos duonos riekė ar plokščiaduonis šalia tikrai nepamaišys.