Atgaiva, o ne sriuba ir negailim skonio, nei čili, nei laimo, anei sojos, čia jums ne pieniška morkyčiu sriuba, šita turi palikti įspūdį.
Aštri vermišelių (noodles) sriuba su vištiena
Reikės:
Gaminimas
Sultinį šitam reikalui verdu šitaip: 1-2 vištos kojas užpilu šaltu vandeniu, kol užverda, ramiai palaukiam, nugriebiam putas, tada dedam svogūną, petražolių gražų kuokštą, morką supjaustytą, saliero kotą, lauro lapus, du – tris. Verdu apie 1,5 – 2val ant nedideliausios įmanomos ugnies. Nukošiam.
Pilam sultinį, tarkuojam imbierą, česnako skilteles, dedam nuo kaulų nuimtą ir suplėšytą ar supjaustytą vištieną.
Dedam džiovintus laimo lapus, jei turim, imbieras ir česnakas duoda pagrindinį toną, tada būtinai dar jungiasi čili pipiras, aš naudoju tokią sicilietišką čili pipiro pastą, bet jų visokių yra. Jei neturit pastos, tai dedam čili pipirą, supjaustytą su visom sėklom, arba be jų, jei labai bijom karščio.
Dedam daržoves: šparagines pupeles supjaustytas, žirnelius, leidžiam viskam 3 min maksimum pavirti.
Metam vermišelius, jie paprastai išverda labai greitai – vos per keletą minučių, tada jau užbaigiam reikalus – pilam sojos padažą, mirin actą, laimą gerai išgręžiam.
Ragaujam, galbūt dar trūksta sūrumo (jei sultinys buvo nesūdytas) ar dar laimo sulčių? Ir viską vienu rankos mostu užbaigiam, išjungiam ugnį, metam špinatus, kurie patys suvysta nuo karščio jau išjungtam puode… ir kalendros pjaustytos dosniai ir dar vieną kitą baziliko lapelį.
Sultinį galima anksčiau pasidaryt, dabar jau sriubos darymas vyksta, labai greitai.
Iš vištos kojų sultinys padorus išsiverda ir mėsos apsčiai į sriubą lieka, bet galima puikiai ir be vištos, o tik su daržovėm apsieiti, arba pvz. mesti kokių šaldytų krevečių.
Labai noretusi sitos sriubos, ale Lietuvoj su prieskoniais problemos… net siutas kartais ima 🙂 Skaniai sita sriuba atrodo
Hmmm… Mirin kiek ragavau tai saldi Sakė 😉 O ji būna ir rūgšti?
Ale vistiek reiks tokią sriubytę išbandyti 🙂
nu nuostabu, kad beveik pho bo recepta surashei, as jau seniai svajojau kazka panasaus i vietnamiestiska dalyka ishsivirti. Tik pho bo buna su jautiena. O jei tokia sriubą su jautiena virti, tai tiesiog dvigubai ilgiau ta mesa verda, ar ne? kokias dvi-tris valandas?
Išbandžiau ir labai nustebino, tikrai gardu ir aštroka, baigiantis šiai „nuostabiai” žiemai, kaip čia buvusi:)
Ačiū
Viriau jau du kartus.Seimai labai patinka,astri, soti ir labai skani sriuba. Tiesa, neradau ne vienoj parduotuvej dziovintu laimo lapu, o ir ryziu acta pirkau toki, koks buvo, ne mirin.Bet vis tiek labai skani sriuba. Nesu megeja
sukiotis virtuveje, bet visu draugiu ir bendradarbiu susidomejimas Beatos virtuve tiesiog privercia pabandyti ka nors naujo ir nezinomo.
o jei as turiu tikros japoniskos miso pastos (zuvies sultinio ) gal tada galiu „apsieiti” ir be vistienos sultinio virimo ?
O kada as laiskinis svogunas dedasi? =)