Šiuo receptu pasidalino mūsų draugė Ninie. Ji gyvena Balio saloje, Indonezijoje, dievina Lietuvą ir gerą maistą. Šis troškinys yra tikra klasika, jautiena rendang – aitrus, sodrus, pilnas skonių troškinys. Ninie žurnale, pasidalino savo žaliuoju kariu bei saldžiais juodaisiai ryžiais, o šį pažadėjome ir blogo aruoduose turėt, nes patiks tiems, kas mėgstą aitrumą ir aštrumą.
Aštrus jautienos troškinys iš Balio arba jautiena rendang
Reikės:
Gaminimas
Smulkintuvėje sutriname pasmulkintus laiškinius svogūnus, česnakus, čili pipirus, sutarkuotą imbierą, iki rupios tyrelės konsistencijos.
Puode, kuriame troškinsite, įkaitiname aliejų ir suberiame tyrelę ir pakepiname 3 minutes. Jautieną supjaustome kubeliais ir suverčiame į puodą. Uždengiame puodą ir troškiname ant lėtos ugnies, kol jautiena suminkštėja (užtruks apie pusvalandį), vis pamaišome, ir tada supilame kokosų pieną bei sudedame likusius ingredientus.
Idealiausia būtų viską lėtai troškinti ant žemos ugnies 5 valandas. Patiekiame su ryžiais, papuošiame kalendra.
Skamba l.skaniai, tik…kur Lietuvoje surasti tamarindų, kaffiro laimo lapelių ir žvaigždinių anyžių?:-)
Puikiai pavyko ir be tamarindų, kaffiro laimo lapelių ir žvaigždinių anyžių 🙂 bet kokosų pieno naudojau 400ml, kad padažo būtų pakankamai 🙂
Vakar gamino vyras. Buvo puiku! Prieskoniu kvapai pasklido po visus namus ☺️ Labai tinka kokosu pienas su citrinžole, ji čia yra būtina! Tamarindo ir kaffiro laimo lapeliu nedėjo, nes nerado, kur pirkti. Troškino 3 val. ir jautiena buvo minkštutė. Tiesa, turbūt priklauso ir nuo pirktos jautienos. Vyras pirko iš ByFood parduotuvės, nebrandinta. Labai tinka visa ta padaža gausiai pilti ant ryžiu ar kitos košės (pvz., miežiniu kruopu labai tiko) ir valgyti su šaukštu. Tas padažas tikras skanumėlis! Tikrai dar karta gaminsime. Galvojame, kad tiktu šis padažas ir su kokia vištiena..