Salsos padažo ir kukurūzų santykiai labai šilti, juos galima laikyti tobula pora! O kukurūzų blyneliai yra tiesiog naujas būdas paskanauti šio puikaus derinio. Pabandykite vietoje kukurūzų traškučio ar tortilijos į THOMY salsos padažą mirkyti štai tokius traškius, pikantiškus blynelius. THOMY salsos padažą galima valgyti su bet kuo – jis toks gardus, kad tinka ir į sriubą, ir ant sumuštinio, ir į užkandžių lėkštę, ir prie karšto mėsos patiekalo. Puikiai subalansuoto aštrumo padažas tikrai neliūdės šaldytuve.
Aštrūs kukurūzų blyneliai su salsos padažu
Reikės:
Gaminimas
Nuo burbuolių nupjaustome kukurūzus ir suberiame juos į erdvų dubenį. Jei naudosite konservuotus kukurūzus, labai svarbu juos gerai nusausinti. Ant kukurūzų beriame druskos ir visus prieskonius, kapotus kalendrų lapelius, įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ir susijungtų.
Į dubenį suberiame kukurūzų miltus ir kepimo miltelius, išmaišome. Tešlos gali atrodyti gal kiek ir per mažai, bet svarbu, kad rankoje suspausti kukurūzai tešloje norėtų sukibti ir iškart neišsibarstytų kas sau. Tešlą paliekame pailsėti bent 10 minučių.
Keptuvėje įkaitiname riebalus, nepagailime – dugną turėtų dengti bent pusės centimetro aliejaus sluoksnis. Valgomuoju šaukštu formuojame kukurūzų blynelius. Nesiekiame jų suploti – tešla labai trapi, todėl nemenka dalis kukurūzų gali atsiskirti nuo blynelio. Vieną pusę kepame apie 3 minutes, kol dugnas sutvirtės ir apskrus, taps traškus. Tada blynelį labai atsargiai apverčiame ir kepame dar apie 2 minutes.
Iškepusius dedame ant grotelių, kad blyneliai neprarastų traškumo. Skanaujame dar karštus ar jau atvėsusius, mirkydami į THOMY salsos padažą.