Spausdinti

Tai kiek galite kotletukų suvalgyti vienu prisėdimu, aa?? Aišku, šitie daržoviniai lengvesni už įprastus iš mėsos, bet jau kokio skanumo!!! Kai dar pavasarį Kaune filmavom Beatos virtuvės laidą, oi kokią daržovių kotletų fiestą užkūrėm! Čia pirmąjį veganišką meniu dar 97-ais Kaune pasiūlė žinote, kas?? Ogi senoji „Vilties“ vaistinė – arbatinė. O patys pačiausi bent jau man buvo kotletukai iš BUROKĖLIŲ, kurių receptu dalijasi Kauno veganiškos kavinės virtuvės šefė Ida Stasiulevičienė.

Augaliniai burokėlių kotletukai su krienų padažu

0
komentarai
19
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.

Reikės:

500 g virtų ar keptų burokėlių
300 g virtų miežinių kruopų
70 g krakmolo
30 ml sojų padažo
2 česnako skiltelių
1 šaukštelio maltų kalendrų sėklų
Druskos
Juodųjų pipirų

Krienų padažui:

1 stiklinės ir 3 šaukštų sojų pieno
1 šaukštelio krakmolo
1-2 šaukštų krienų
Salotų patiekti
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Virtas kruopas truputį patriname elektriniu truntuvu ir sudedame į erdvų dubenį. Ten pat šiaudeliais ar stambia burokine tarka įtarkuojame burokėlius. Beriame juodųjų pipirų, maltų kalendrų, įtarkuojame česnakus, supilame sojų padažą ir suberiame krakmolą. Viską gerai išmaišome.

2

Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Rankomis formuojame norimo dydžio kotletukus ir kepame ant vidutinės kaitros.

3

Gaminame padažą. Prikaistuvyje pakaitiname stiklinę sojų pieno. Atskirame mažame indelyje sumaišome dar kelis šaukštus sojų pieno su šaukšteliu krakmolo, gautą tyrelę supilame į prikaistuvį ir dar truputį pakaitiname, kol padažas sutirštės. Galiausiai įdedame vieną ar kelis šaukštus krienų, viską gerai išmaišome.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Oj šitie kokie geruliai! Žiūrėjau laidą tai net seilės iki kulnų tyso! Taip laukiau to recepto, o pasirodo kad su miežinem kruopom, o as gliuteno negaliu.. Bet bandysiu virt lęšius ir det vietoj miežiniu kruopų , gal irgi pavyks kažkas panašaus 🙂

  2. Laba diena,o beglitimis sio recepto variantas yra?man negalimos jokios kruopos apart burnocio,grikiu na ir ryziu is bedos:-)

  3. Sveiki, paciu laiku receptas – turiu buri vakar keptu burokeliu, tik jie sutarkuoti sedi saldytuve balzaminiu actu sukvepinti. Ar tokie tiktu (itariu tada deretu atsisakyti sojos padazo)? Aciu 🙂

  4. Puikus recpetas ir cia puikiai tiktu ZALIUJU GRIKIU kruopos, jos visiskai neprimena grikiu, primena perlines savo skoniu ir lipnumu. Labai gerai surisa kotletukus 🙂

  5. Sveiki, pasigaminau ir aš. Pagal pateiktus ingridientų kiekius gavosi labai daug „kotletų.” Būtinas padažas, be jo mano „kotletai” sunkiai valgesi taip pat su jais manau tikrai puikiai tiktu kokios šviežios salotos, nes patys „kotletai” ganėtinai mėsingi. Ačiū už receptą

Rašyti komentarą