„Valgyk ir žydėk” rubrika mano laidoje man yra tikrų tikriausia meilė, atradimas ir sielos bei skrandžio džiaugsmas. Praėjusį šeštadienį gaminau patiekalą, kurio dar dabar negaliu atsivalgyti – tai pupelių ir daržovių kupinas, Tex-Mex virtuvės įkvėptas troškinys.
Augalinis aštrus troškinys su kukurūzų duonelėmis
Reikės:
Gaminimas
Daržoves – moliūgą, baklažaną, žiedinį kopūstą supjaustome gabalėliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir kitais prieskoniais (dalį nurodyto kiekio prieskonių pasiliekame pačiam troškiniui). Kepame 30 minučių karštoje, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės suminkštės.
Puode, kuriame viskas troškinsis, įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame apkepame smulkintą svogūną, kol šis sminkštės. Šalia sudedame smulkintas česnako skilteles. Dedame pomidorų pastą ir viską kartu pakepiname dar porą minučių, kad pasta patamsėtų ir įgautų gilaus skonio.
Į puodą beriame prieskonius – negailime maltų saldžiųjų paprikų, kumino, kalendrų, truputį kukliau aitriųjų paprikų skiedrelių ir malto cinamono. Pamaišome ir leidžiame jiems sušilti. Supilame konservuotus pomidorus, daržovių sultinį. Sudedame pjaustytas marinuotas paprikas ir tada uždengę puodą užverdame. Tada suberiame visas konservuotas pupeles (prieš tai jas nusunkiame ir perplauname švariu vandeniu), išmaišome ir dar viską paverdame, kad smagiai sušiltų.
Kai daržovės orkaitėje iškeps, sudedame jas į troškinio puodą ir švelniai įmaišome. Pagridname kapotomis kalendromis ir tiekiame į stalą.
Man buvo skanu, gaila šeimynai nepatiko.
Vis bandom naujus vegetariškus/ veganiškus receptus turbūt reikia laiko susidraugauti. Ačiū už idėją!