Spausdinti

Ar galite pasakyt, kodėl per atostogas viskas skaniau?? Ir geriau?? Ir kitų šalių maisto parduotuvėse pradeda skaudėti galvą??? Nuo to, kaip nieko nesupranti, kas, kur padėta? Ir kaip viską norisi pirkti? Ir kokios skanios, nuostabios yra tos visos jų palubėje iškabintos ir šaldytuvuose išrikiuotos dešros bei kumpiai, jei esate kur nors Ispanijoje ar Portugalijoje, ar Italijoje? Ir kaip daugiau nieko gyvenime nereikia, tik tų mėsų plonai ten vietoje supjaustytų, šviežios duonos, raudonų pomidorų, alyvuogių ir butelio vyno? Kai šviečia saulė ir flip flopuose pilna smėlio??

Šiemet aš prie šiltų jūrų netrauksiu. Man labai gerai buvo angliška riviera Cornwalis, o kitą mėnesį, tikiuosi, ir į gerbiamą Baltiją koją įkišti…

Taigi, o dabar atostogų Viduržemio jūros pakrantėje inspiruotas patiekalas… Ką čia inspiruotas – graikiška klasika ir tiek, vienodai skaniai pasigamina ir grilyje, ir orkaitėje. Reikia avienos, ėrienos, tiksliau, na jei nėra, tai ir su jautiena galima išsiversti, bet jau truputį kitaip bus… Aš šituos visada darau visokiems bbq pasibuvimams… Ir visada visiems patinka…

 

Avienos kebabas / kofta su tzadziki padažu

0
komentarai
6
Porcijos
6 asm.

Reikės:

500 g maltos ėrienos (avienos)
1,5 šaukštelio malto kumino
0,5 citrinos sulčių
2 šaukštų džiūvėsėlių
1 šaukštelio raudonėlio (oregano)
1 šaukštelio džiovintų mėtų
4 skiltelių česnako
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Kebabui:

1

Visus aukščiau išvardintus dalykus sudedame į vieną krūvą, gerai paminkome.

2

Formuojame tokias dešreles ir jas mauname ant metalinio iešmelio, dedame į šaldytuvą, kad pastovėtų (galima iš karto kepti grilyje arba karštoje orkaitėje).

Tzdadziki:

1

Vieną agurką sutarkuoju burokine tarka, užbarstau druskos, leidžiu truputį pastovėti, druska paleidžia vandenį iš agurko (agurkas ilgas, neluptas), tą vandenį (keli šaukštai) nusunkiu, tada įpilu porą šaukštų balto vyno acto, pora skiltelių česnako susmulkinu iki košelės ir dedu prie agurko, tada įdedu jogurto.

2

Pabaigai įdedu gerą saują smulkintų mėtų, geriausia – šviežių, ir druskos pagal skonį, man paprastai druskos ir acto kartais reikia papildomai dėti, nes patinka, kai jaučiasi skonis, o ne birzgalas…

Ingredientai
Alternatyva

Iš to paties faršo labai gerai išeina ir maltinukai, tiesiog orkaitėje kepti, o po to minėtame padaže padažyti.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Kaip sakė vienas dėdulė iš Rodo, kai ieškojome parsivežimui tadziki padažo – po gerų poros minučių aiškinimo – aaaa, dzadziki 🙂

  2. kai vasara buvome graikijoje, paragavome tadziki. taip jis mums patiko, kad dabar daznai gaminu namuose ir gaunasi ne blogesnis, nei graikijoje.

  3. Na, nereikia tik… Jogurtą mano žmona padaro tokį, kad jūsų „nupiepę” graikai net nesapnavo…:) O jūs – kas gi čia varginsis…:)

  4. O kiek laiko ir kokio karscio orkaiteje kepti reikia?? Ir tuos liulia ir maltinukus?? Mano vyras aviena labai megsta, visai pabandyciau 🙂
    Aciu

Rašyti komentarą