Avižiniai, kokosiniai, riešutiniai batonėliai
Reikės:
Gaminimas
Visus sausus dalykus į vieną didelį dubenį. Kondensuotą pieną užvirinti puodelyje, truputį pamaišant leisti pakunkuliuoti, kad jis truputį patirštėtų ir nuo dugno maišant pradės kilti tokie kaip karamelės gabalėliai.
Tada sudėti sviestą, kad pastarasis ištirptų ir, kai kondensuotas pienas ir sviestas yra vienu tonu spalvos prasme tamsesnis, nei buvo iki šiol, viską užpilti ant sausų dalykų ir greitai sumaišyti. (šiaip galima ir nelaukti, kol pakeis kondensuotas savo spalvą truputį, čia tik šiaip, kad labiau karamelinį skonį įgautų)
kokį nors indą ar kepimo skardą, ar torto formą iškloti cling film plėvele plastikine, kad kraštai laukan liptų, sudėti visą mišinį ir paspausti rankomis pradžioj, o paskui mentele viską – turi būti vidutiniškai šlapia, nelipti prie rankų, klijuotis į vieną krūvą po truputį….
Ir viskas – užlankstyti plevėlės kraštus ant viršaus ir į šaldytuvą keletui valandų arba į šaldiklį, jei reikia greičiau…. sakyčiau, labai stulbinančiai skanu ir super paprasta….