Iškepus bus minkštas ir trapus, aš dar paspaudžiu, kad gražiai susiplotų ir palieku atšalti, tada supjaustome, dedame į krepšį ir į pikniką… O šiaip tai noriu padėkoti visiems, kas skaito, komentuoja ir receptus vartoja, ir tikiuosi, nesugadinsiu nuotaikos ir įkvėpimo su namudinėmis fotografijomis.
Avižų ir medaus batonėlis (flap jack)

Reikės:
Gaminimas
Sumaišome sausus produktus viename dubenyje.
Puodelyje ištirpiname sviestą su medumi ir cukrumi.
Sirupą užpilame ant avižų ir viską išmaišome.
Skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame avižų masę. Geriausia, kai ji yra apie 5 cm storio.
Kepame iki 180˚C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol lengvai pagels.
O kokio dydžio skardos reikia? Kažkaip man atrodo, kad čia tos tešlos nelabai daug išeiti turėtų, o taip storai reikia paskleist. Ar skarda kokia pailga turėtų būti? Labai noriu padaryt šitą skanumyną, bet įtariu, kad reikia pirma tinkama skardą įsigyt…
o tas ilgai išsilaikantis, tai kiek? mėnesį, tris?:)
Labai skanus dalykėlis, vakar kepiau, pavyko puikiai:) O dėl to ilgo išsilaikymo, tai kaip čia pasakius… Vakar vyras su vaikais kapojo dar šiltą, šiandien vyras į darbą prisikrovė, koks trečdalis beliko 😀
Ačiū Beatai už puikų receptą, labai skanu 🙂
kaip tik įlindau į blogą ieškoti šio recapto „pagal Beatą”:) nes teko šio gėrio ragauti Londone. Pirmas įspūdis buvo geeeras, vėliau ragavau kitų variantų, bet pirmąjam nei vienas neprilygo. Man pasirodė, kad pirmąjame buvo kondensuoto pieno. Taigi klausimėlis, ar neteko gaminti Flapjack’o su kondensuotu?
kazkaip man cia klausimelis iskilo apie avizas…. cia turima omenyje avizu dribsniai, ar kaip?…
aciu 🙂
Manau jei įdėtum avižų grūdų, o ne dribsnių, tai tiesiog niekas neįkastų batonėlio 🙂