Azijietiška sriuba sušildys šaltais vakarais.
Azijietiška moliūgų sriuba
Reikės:
Gaminimas
Per naktį išmirkytus skaldytus žirnius užkaičiame virti kartu su mėsos sultiniu ir verdame apie 40 minučių.
Kol žirniai verda, kokosų aliejuje pakepiname smulkintus svogūną, česnaką bei tarkuotą imbierą. Aitriąją papriką perpjauname pusiau, sėklas paliekame arba pašaliname, susmulkiname ir didesniąją dalį dedame į keptuvę (likusią naudosime krevetėms). Beriame kario prieskonius ir viską gerai išmaišę dar šiek tiek pakepiname.
Kai žirniai beveik išvirę, visą keptuvės turinį sudedame į puodą. Taip pat sudedame ir keptą moliūgą (šį reikėtų nulupti, pasmulkinti, pabarstytą druska ir apšlakstytą alyvuogių aliejumi kepti 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių). Palaukiame, kol viskas užvirs ir paverdame keletą minučių.
Kai sriuba jau išvirusi, sutriname ją ir įpilame kokosų pieno.
Gerai įkaitintoje keptuvėje pakepiname krevetes, beriame kario, aitriosios paprikos ir kai šios beveik iškepusios, užtarkuojame imbiero bei žaliosios citrinos žievelės.
Žaliąją citriną supjaustome ketvirčiais. Imame dubenėlį, pilame sriubos, dedame krevečių bei gabaliuką žaliosios citrinos. Kviečiame šeimą ir sėdame prie stalo!
Ar galit patikslinti koks yra mesos sultinio kiekis? Ir koks yra apytikris naudojamo moliugo svoris gramais? Aciu!
Gavosi tikrai labai skaniai! Pusę metų keliavome Azijoje, konkrečiai šios sriubos neesame ten ragavę, bet skonis ir kvapas tikrai priminė Aziją 🙂
Labai rekomenduoju išbandyti!
Noriu paklausti, ar galima žirnius keisti lęšiais.