Spausdinti

Azijietiška sriuba sušildys šaltais vakarais.

 

Azijietiška moliūgų sriuba

0
komentarai
4
Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
1 val. 20 min.

Reikės:

100–200 g skaldytų žirnių
4 šaukštų kokosų aliejaus
2 svogūnų
4 česnako skiltelių
imbiero šaknies
1 aitriosios paprikos
2 šaukštų kario miltelių
1 kepto sviestinio moliūgo
1 skardinės kokosų pieno
300–400 g atšildytų nevirtų krevečių
1 žaliosios citrinos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Per naktį išmirkytus skaldytus žirnius užkaičiame virti kartu su mėsos sultiniu ir verdame apie 40 minučių.

2

Kol žirniai verda, kokosų aliejuje pakepiname smulkintus svogūną, česnaką bei tarkuotą imbierą. Aitriąją papriką perpjauname pusiau, sėklas paliekame arba pašaliname, susmulkiname ir didesniąją dalį dedame į keptuvę (likusią naudosime krevetėms). Beriame kario prieskonius ir viską gerai išmaišę dar šiek tiek pakepiname.

3

Kai žirniai beveik išvirę, visą keptuvės turinį sudedame į puodą. Taip pat sudedame ir keptą moliūgą (šį reikėtų nulupti, pasmulkinti, pabarstytą druska ir apšlakstytą alyvuogių aliejumi kepti 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių). Palaukiame, kol viskas užvirs ir paverdame keletą minučių.

Reklama
41011
4

Kai sriuba jau išvirusi, sutriname ją ir įpilame kokosų pieno.

5

Gerai įkaitintoje keptuvėje pakepiname krevetes, beriame kario, aitriosios paprikos ir kai šios beveik iškepusios, užtarkuojame imbiero bei žaliosios citrinos žievelės.

6

Žaliąją citriną supjaustome ketvirčiais. Imame dubenėlį, pilame sriubos, dedame krevečių bei gabaliuką žaliosios citrinos. Kviečiame šeimą ir sėdame prie stalo!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Ar galit patikslinti koks yra mesos sultinio kiekis? Ir koks yra apytikris naudojamo moliugo svoris gramais? Aciu!

  2. Gavosi tikrai labai skaniai! Pusę metų keliavome Azijoje, konkrečiai šios sriubos neesame ten ragavę, bet skonis ir kvapas tikrai priminė Aziją 🙂
    Labai rekomenduoju išbandyti!

Rašyti komentarą