Tikra daržovių, sotumo bei maistingumo šventė – ir be jokių gyvūninės kilmės produktų! Šis troškinys kupinas rytietiškų aromatų ir sodraus, gilaus skonio, nes skystame daržovių sultinyje „Maggi“ išvirę raudonieji lęšiai ilgam užtikrina sotumo ir malonumo jausmą. Tikrai ypatingas patiekalas, kurį skanu valgyti ir karštą, ir tepti kaip užtepėlę šaltą.
Baklažanų troškinys su raudonaisiais lęšiais
Reikės:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą išklojame popieriumi ir beriame kubeliais supjaustytus baklažanus. Juos pašlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Kepame orkaitėje apie 20–25 minutes, kol baklažanai visai suminkštės.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame kubeliais supjaustytus svogūnus, kol šie suminkštės. Beriame smulkiai supjaustytus česnakus, prieskonius, razinas, įdedame šaukštą pomidorų pastos ir viską išmaišę trumpai pakepiname, kol gardžiai pakvips.
Stambiai supjaustome pomidorus, susmulkiname konservuotas paprikas. Daržoves siunčiame į keptuvę ir uždengę dangčiu patroškiname apie 10 minučių, kol pomidorai paleis savo sultis.
Karštame vandenyje ištirpiname 2 šaukštelius skysto daržovių sultinio „Maggi“. Į keptuvę suberiame lęšius ir užpilame paruoštu sultiniu. Nustatę silpną kaitrą verdame uždengę dangčiu apie 15 minučių, kol lęšiai visai suminkštės. Galiausiai į troškinį įmaišome iškeptus baklažanus. Viską gardiname šviežiomis petražolėmis ir kalendromis.
Jei šalia norisi skrebučių, tortilijas arba lavašą lengvai patepame aliejumi, pagardiname trupučiu druskos ir šauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 3–5 minutėms, kol vos apskrus ir taps traškus.Skysto medaus konsistencijos sultinio „Maggi“ koncentratai pagaminti iš lėtai virtos vištienos ir daržovių sultinių. Patogu vartoti, nes juos lengva normuoti, paprasta ištirpinti.
Saunus ir situs receptas!