Spausdinti

Ir niekas netrukdo tą masę suformuoti kamuoliukais ar sudėti į nedideles formeles. Aišku, stingdyti vienoje formoje yra greičiau.

Baltas tinginys

4
komentarai
21
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.

Reikės:

1 indelio sutirštinto, saldinto kondensuoto pieno
2 pakelių sausainių „Gaidelis“ (arba panašių)
3 šaukštų aguonų
150 g sviesto
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Sausainius susmulkinkite nuoširdžiai, kad nebūtų didelių palaidų gabalų, o dauguma jų būtu sutrinta į miltus, ir tik kokie 40 proc. būtų didesniais gabaliukais, suberkite į juos aguonų.

2

Kondensuotą pieną supilkite į puodą ir ant nedidelės ugnies kaitinkite nuolat maišydami. Kondensuotas pienas po kokių 5-7 minučių turi pradėt po truputį tirštėti ir tamsėti, vos vos keisti spalvą. Kai pajusite, kad jis truputį sutirštėjo ir šiek tiek pakeitė spalvą, (bus neįprastai baltas, o švelniai karamelinis), tada jau galite sudėti į jį sviestą ir ištirpinti (po pieno užvirimo dar gali tekti pakaitinti apie 10 minučių, tik maišykite, kad neprisviltų).

3

Kondensuoto pieno ir sviesto masę užpilkite ant sausainių, išmaišykite ir viską ištieskite inde, kuris prieš tai buvo išklotas kepimo popieriumi arba plėvele. Tvirtai suspauskite jį ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Sušalusį supjaustykite.

Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

Galite kondensuoto pieno ir nevirti, tiesiog sumaišyti su sviestu, bet tada tinginys nebus toks tvirtas. Kondensuotą pieną viriname, kad  jame esantis cukrus karamelizuotųsi ir išgaruotų drėgmė, tada atšalęs gaminys būna tvirtesnis.

Alternatyva

Čia galite dar įdėti smulkintų riešutų saują.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Pamenu studijuodama per pietų pertrauką pirkdavau tokį pyragą, „berželis” berods pavadinimu. Irgi iš sausainių ir dar kažko… neapsakomai skanus, riebus ir… skanus.

  2. Aciu,Beata,uz recepta.As si ir sokoladini tinginius pagaminau Vokietijoj dukros kaledu vakarui mokykloje.Tai gavau uzsakyma parasyti receptus vokiskai.Labai skanu,karta paragaves negali sustoti ;)))

Rašyti komentarą