Spausdinti

Man skaniausia baltoji mišrainė tokia, kurioje yra ne tik daug bulvių ir majonezo, bet ir įvairių tekstūrų bei skonių. Todėl visuomet į ją dedu ir konservuotų žirnelių, ir šviežių (tai yra šaldytų, tik vos apvirtų), niekada nepamirštu obuolio, o šviežias agurkas taip pat fantastiškai gerina ir skaistina skonį. Į majonezą įmaišau apelsinų ar citrinų sulčių.

Baltoji mišrainė su apelsinų sultimis pagardintu majonezu

0
komentarai
1
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Mišrainei:

5 bulvių
3 morkų
200 g konservuotų žirnelių
100 g šaldytų žirnelių
3 marinuotų ar raugintų agurkų
1 ilgavaisio ar 2 trumpavaisių agurkų
1 obuolio
druskos, pipirų

Majonezo padažui:

4–6 šaukštų mėgstamo majonezo
½ apelsino sulčių
1 šaukšto citrinų sulčių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Bulves ir morkas išverdame su lupenomis. Svarbu nepervirti! Daržovėms suminkštėjus, nupilame karštą vandenį ir užpilame šaltu, kad jos nustotų virusios. Palaukiame, kol atvės. Daržoves galite išsivirti iš vakaro.

2

Dabar pasiruošimai ir pjaustymas visų kitų dalykų: šaldytus žirnelius beriame į puodą, užpilame vandeniu ir leidžiame jam užvirti, po to iš karto išjungiame ugnį. Nukošiame, paliekame nuvarvėti.

3

Virtas atvėsusias bulves ir morkas nulupame, supjaustome mažais kubeliais.

Reklama
41011
4

Marinuotus ar raugintus agurkus taip pat supjaustome smulkiai. Žalią agurką perpjauname išilgai, išskobiame dalį sėklyčių (jose daug vandens, juk nenorime, kad mūsų mišrainė būtų šlapia) ir supjaustome smulkiais kvadratėliais.

5

Paskutinį, kad nepatamsėtų, nulupame ir smulkiai supjaustome obuolį.

6

Nusunktus konservuotus žirnelius, apvirtus ir nusausintus šviežius žirnelius suberiame į dubenį su pjaustytomis daržovėmis, įberiame druskos ir pipirų.

7

Majonezą sumaišome su apelsinų ir citrinų sultinis, sukrečiame į mišrainę, išmaišome.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą