Man skaniausia baltoji mišrainė tokia, kurioje yra ne tik daug bulvių ir majonezo, bet ir įvairių tekstūrų bei skonių. Todėl visuomet į ją dedu ir konservuotų žirnelių, ir šviežių (tai yra šaldytų, tik vos apvirtų), niekada nepamirštu obuolio, o šviežias agurkas taip pat fantastiškai gerina ir skaistina skonį. Į majonezą įmaišau apelsinų ar citrinų sulčių.
Baltoji mišrainė su apelsinų sultimis pagardintu majonezu
Mišrainei:
Majonezo padažui:
Gaminimas
Bulves ir morkas išverdame su lupenomis. Svarbu nepervirti! Daržovėms suminkštėjus, nupilame karštą vandenį ir užpilame šaltu, kad jos nustotų virusios. Palaukiame, kol atvės. Daržoves galite išsivirti iš vakaro.
Dabar pasiruošimai ir pjaustymas visų kitų dalykų: šaldytus žirnelius beriame į puodą, užpilame vandeniu ir leidžiame jam užvirti, po to iš karto išjungiame ugnį. Nukošiame, paliekame nuvarvėti.
Virtas atvėsusias bulves ir morkas nulupame, supjaustome mažais kubeliais.
Marinuotus ar raugintus agurkus taip pat supjaustome smulkiai. Žalią agurką perpjauname išilgai, išskobiame dalį sėklyčių (jose daug vandens, juk nenorime, kad mūsų mišrainė būtų šlapia) ir supjaustome smulkiais kvadratėliais.
Paskutinį, kad nepatamsėtų, nulupame ir smulkiai supjaustome obuolį.
Nusunktus konservuotus žirnelius, apvirtus ir nusausintus šviežius žirnelius suberiame į dubenį su pjaustytomis daržovėmis, įberiame druskos ir pipirų.
Majonezą sumaišome su apelsinų ir citrinų sultinis, sukrečiame į mišrainę, išmaišome.
Šis patiekalas tiktų Kalėdoms, bet ne Kūčioms. Majoneze yra kiaušinių, tad…