Man įdomu, ar dar yra žmonių Lietuvoje, kurie nėra nei karto išsikepę bananų duonos?? Klimatas šiltėja, vasaros sausėja, gal greitai obuolių pyragai bus prabanga ir kepsim tik pyragus su bananais?? Nelinkiu aišku to mums… Bet bananų duoną pabandyt išsikepti linkiu visiems, nes nesutikau dar valgytojų, kuriems jis nepatiktų. O aš štai siūlau dar porą patobulinimų – kepsiu bananų duoną su šokolado gabaliukais ir riešutų kepure.
Bananų duona su šokolado gabaliukais

Reikės:
Trupiniai:
Gaminimas
Sviestas, greitinė, kiaušiniai ir rudasis cukrus keliauja į erdvų dubenį ir viską išplakame elektriniu plaktuvu kol cukrus ištirps.
Labai gerai prinokusius bananus (odelė vietomis gali būti ir pasipuošusi rudomis dėmelėmis – bananas bus tik saldesnis!).Trintus bananus siunčiame į dubenį prie jau išplaktų ingredientų, išmaišome.
Suberiame miltus, kepimo miltelius ir riebų žiupsnį druskos ir viską lengvai išmaišome, kol nebeliks sausų miltų. Galiausiai suberiame smulkintą juodąjį šokoladą ir išmaišome. Tešlą supilame į kepimo popierium ištiestą pailgą kekso formą.
Gaminame traškių trupinių viršūnėlę. Elektriniu smulkintuvu susmulkiname riešutus su cukrumi iki trupinių. Į juos dedame minkštą sviestą, beriame miltus, žiupsnį druskos ir meduolių prieskonius. Pirštais viską sumaigome, kol gausime šlapią smėlį primenančius trupinėlius. Juos beriame ant tešlos, lygiai paskirstome.
Šauname kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie valandą.

Kepiau vakar, dejau visus ingridientus kaip parasyta, bet gavosi stora stora pluta ir labai minkstas vidus. Neitariu ka padariau ne taip, tiesa tesla buvo skystoka, kaip blynams kepti. Ka patartumet, gal deti daugiau miltu ir maziau grietines?