Ne visi iš ryto spėjame pagalvoti, ką valgysime vakare. O kai saulė ilgai danguje džiugina, tai kojos net ir po eilinės darbo dienos pačios neša prie grilio. Tikrai ne bėda, jei iš anksto barbekiu neplanavote ir mėsų nemarinavote – juk sukurta daugybė puikių produktų, kurie mūsų grilių sezoną padaro ir greitesnį, ir skanesnį. Aš pati išbandžiau didelį „Santa Maria“ barbekiu (BBQ) prieskonių, marinatų ir padažų asortimentą. Ir štai malonus atradimas – visus viliojančių šviežių dešrelių, keptų ant laužo skonis dar pagerėja dosniai užpylus „Santa Maria“ vištienos prieskonių mišinio „Rub Beer Can Chicken“. Nors jis sukurtas vištienai, bet sudėtinės dalys – česnakai, citrinų žievelės, pankoliai ir įvairiausios žolelės – puikiausiai tinka ir kiaulienai. Dešrelės labai skaniai apskrunda ir pasidengia traškia karamelizuota prieskonių plutele.
BBQ dešrelės – mėgsta visi
Reikės:
Gaminimas
1 kg šviežių kiaulienos dešrelių apibarstykite „Santa Maria“ prieskonių mišiniu „Rub Beer Can Chicken“ (apie 15 g), iškepkite jas grilyje.
Belieka suvynioti dešreles į iš anksto nuplautus salotų lapus ir sukaišioti į bandeles ar suvynioti į tortilijas. Dar agurkų juostelių įklokite, šiek tiek „Santa Maria“ amerikietiškojo lauko kepsnių padažo su aitriosiomis paprikomis „Chipotle” įpilkite, ir prie šio patiekalo eilė išsirikiuos.
Naujajame vasaros žurnale „Beatos virtuvė” yra daugiau sėkmingų grilio receptų, kurie tiks „Turiu laisvą valandą – kviečiu draugus į greitąjį BBQ“ scenarijui.