Spausdinti

Nuostabus tas derinys, kur burokėliai, obuoliai, bulvės ir majonezas yra kartu su silkute. Tikrai nieko daugiau ir nereikia, nes būna toks sugrįžimas į namus, jaukumas ir gerumas širdy pavalgius tokios silkės „su patalais“. Svarbiausia geros kokybės majonezas ir mėgstama silkė.

 

Beatos silkė pataluose

0
komentarai
1
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
20 min.

Reikės:

400 g silkės filė
1 indelio „Obelių“ naminio majonezo
1 šaukšto kaparėlių marinuotų acte
3 nedidelių marinuotų agurkėlių
saujelės krapų ar / ir petražolių
1 -2 šaukštų citrinos sulčių
4 virtų bulvių
500 g virtų burokėlių
2 vidutinio saldžiarūgščių obuolių
2-3 virtų kiaušinių
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Pasiruošiame majonezą: kaparėlius ir agurkėlius sukapojam peiliu smulkiai. Krapus ir petražoles smulkiai supjaustome ir viską sumaišome su „Obelių“ majonezu, įspaudžiam citrinos sulčių ir išmaišome.

2

Virtas bulves nulupame, supjaustome kubeliais. Sumaišome su dalimi majonezo.

3

Burokėlius sutarkuojame šiaudeliais ar stambia tarka. Obuolius taip pat sutarkuojame, sumaišome su burokėliais ir tada su majonezu.

Reklama
41011
4

Kiaušinius sutarkuojame smulkia trintuve.

5

Į dubens / stiklinės dugną klojame bulves. Išlyginame. Ant viršaus dedame burokėlių ir obuolių sluoksnį. Pabarstome tarkuotais kiaušiniais, sodinam silkę ant viršaus, dedame šaukštelį majonezo ir papuošiame krapais, kaparėliais, agurkėliais.

Ingredientai
Patarimas

„Obelių“ majonezas yra pagamintas su laisvai laikomų vištų kiaušiniais. Šiame majoneze nėra ne tik konservantų, bet ir tirštiklių ar rūkštingumą reguliuojančių medžiagų.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Miela,Beata,prie šių salotų ypatingai tinka graikiniai riešutai. Pakepinu juos kartu su svogūnais ir dedu ant silkės sluoksnio. Visi giria kas ragauja:). Tiesa,aš dar dedu sluoksnį pakepintų pievagrybių. Juos dedu ant bulvių sluoksnio

Rašyti komentarą