Aštri moliūgų sriuba su krevetėmis
Reikės:
Gaminimas
Į maisto kombainą sudedame čili pipirą, česnaką, imbierą, mėlynąjį svogūną, laimo žievelę, pomidorų pastą, žuvies padažą, maltą kuminą, ciberžolę ir įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių. Viską sumalame.
Supjaustome kubeliais kvapnųjį moliūgą.
Gerai įkaitiname puodą, įpilame aliejaus ir įdedame prieš tai pasigamintos prieskonių pastos. Leidžiame sušilti aliejui ir prieskoniams. Tuomet sudedame moliūgą, jį užpilame vandeniu ir įdedame kubelį sultinio. Verdame, kol moliūgas suminkštės (apie 20 minučių).
Sriubą sumalame su maisto smulkintuvu. Įspaudžiame laimo sulčių, įdedame kokoso pieną ir pakaitiname. Tuomet sudedame šaldytas virtas krevetes ir truputuką pašildome.