Audriaus kiaulienos kepsnys su peperonata
Kiaulienos kepsniams:
Peperonatai reikės:
Gaminimas
Sprandinę supjaustome gabalais ir sudedame į indą. Dosniai pagardiname kiaulieną pipirais ir džiovintais bazilikais. Užpilame aliejaus, baziliko acto, druskos ir viską išmaišome.
Kiaulieną kepame gerai įkaitintoje grilinėje keptuvėje ar ant grotelių be papildomų riebalų.
Kol mėsa kepa, juostelėmis supjaustome paprikas, svogūnus ir susmulkiname česnakus.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir pakepiname svogūną. Tuomet sudedame česnaką ir po minutės sudedame paprikas. Norime paprikas iškepti, kad suminkštėtų, bet nepasidarytų košė, tad kepame apie 7-10 minučių nuolat pamaišant. Prie paprikos įdedame džiovintų bazilikų, o po kelių minučių kepimo ir balzamiko acto.
Mėsą patiekiame su peperonata.