Bulvių karis
Reikės:
Gaminimas
Bulves supjaustome kubeliais, įdedame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu, įbarstome ciberžolės ir apverdame.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname keptuvėje su aliejumi.
Supjaustome čili pipirą ir įmaišome į svogūną. Pakepiname.
Pomidorus supjaustome gana dideliais kubeliais.
Į svogūnus ir pipirą dedame kumino sėklų, maltą kuminą, kaliandrą ir tarkuotą imbierą. Trumpai pakaitiname.
Apvirtas, nusausintas bulves sudedame į keptuvę prie svogūnų ir prieskonių. Įdedame pomidorus ir viską išmaišome. Padidiname ugnį ir troškiname apie 10-15 minučių.
Pabaigoje įdedame natūralaus jogurto ir išjungiame ugnį. Įdedame šviežios kalendros ir viską išmaišome.
Kaip nepratusiai prie aštraus maisto, naudočiau žymiai mažiau imbiero ir čili pipiro. Mano karyje atsidūrė ne pats aštriausias čili ir dar be sėklų, o imbiero apie 2 cm, bet buvo gerokai per aštru. Gal imbieras buvo labai šviežias 🙂 Be to, labai svarbu pasirinkti sultingus, gal net labiau vandeningus pomidorus, nes maniškis karis išėjo gana sausas. Bet norėdama numaldyti degantį liežuvį uždėjau nemažai islandiško skyr jogurto, kuris puikiai tiko. Labai greitas ir paprastas receptas.
Ačiū, kad įkeliate tokių paprastų receptų. Manau, kad tai, jog tiek mažai ingridientų, labai gerai atkleidžia kaip naudoti prieskonius: receptuose su daug ingridientų kartais neaišku iš ko koks skonis atkeliauja. Taip pat smagu, kad receptas nereikalauja didelių išlaidų, susipirkus prieskonius paskiau jau vos už kelis eurus gali gaminti ir gaminti šį patiekalą. Tai labai džiugina, kadangi kartais norisi pagaminti kažką kitokio, tačiau nevisada gali sau leisti išlaidauti. 🙂 Dėkui