Kai norisi skaniai, bet paprastai: orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliai, pilni azijos skonių ir kvapų.
Kiniški šonkauliukai
Šonkauliukų marinatui:
Garnyrui ir vilgalui:
Gaminimas
Šonkaulius supjaustome. Pasiruošiame marinatą šonkauliams: dubenėlyje sumaišome sezamų aliejų, sojos padažą, medų, pomidorų pastą, žiupsnelį uoginės paprikos. Įtarkuojame česnaką ir imbiero šaknį ir išmaišome. Pusę marinato užpilame ant šonkauliukų, o likusią pusę pasiliekame vėlesniam laikui.
Šonkauliukus apšlakstome citrinos sultimis ir leidžiame pasimarinuoti kelias valandas ar per naktį.
Iš folijos pasidaro griovelius ant kurių išdėliojame pasimarinavusius šonkauliukus. Juos kepame 200 laipsnių orkaitėje iki valandos. Kelis kartus kepant apšlakstome šonkauliukus pasiliktu marinatu.
Kol šonkauliukai kepa, pasiruošiame brokolį – jį pasmulkiname mažesniais žiedynais ir juos trumpai (2-3 minutes) paverdame sūdytame vandenyje, kad liktų dar traškūs.
Kol brokoliai verda, pakepiname sezamo sėklas ir pasidarome vilgalą brokoliams ir mėsai: indelyje sumaišome vienodomis dalimis sojos padažą ir laimo sultis.
Išvirusį brokolį apibarstome sezamo sėklomis. Iškepusią mėsą patiekiame su brokoliais ir vilgalu.