Spausdinti

Kokosinė panakota

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Panakotai:

40–50 ml vandens
1,5 šaukto želatinos
250 ml plakamosios grietinėlės (35 %)
4 šaukštų cukraus
300 ml kokosų pieno
2 šaukštų kokosų drožlių

Kokosiniams sausainėliams reikės:

120 g šalto sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinio trynio
140 g miltų
50 g kokosų drožlių
žiupsnelio druskos

Vaisių salotoms reikės:

1 mango
1 kivio
žiupsnelio kokosų cukraus arba šaukštelio medaus
truputėlio smulkiai tarkuoto imbiero šaknies
žiupsnelio kokosų drožlių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Į indelį įpilame vandens ir išbrinkiname želatiną.

2

Kol želatina brinksta, į mažą puodą supilame grietinėlę, sudedame cukraus ir pakaitiname, kol cukrus ištirps. Tuomet supilame kokosų pieną, įdedame kokoso drožlių ir truputį pakaitiname. Įdedame želatiną ir pamaišome, kol želatina ištirps. Šią masę supilame į pasirinktus indelius/taures.

3

Kol panakota stingsta, pasidarome kokosinius sausainėlius: sviestą išsukame su cukrumi. Įdedame trynį ir išmaišome. Tuomet įdedame miltus, kokoso drožles ir druską. Viską išmaišome rankomis, kol viskas sukimba. Tešlą dedame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų, paspaudžiame su kočėlu ar pjaustymo lenta ir dedame į šaldytuvą, kad sukietėtų. Tešlai atšalus, sausainius supjaustome juostelėmis ir kepame 180-190 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.

Reklama
41011
4

Nulupame mangą ir kivį. Smulkiai supjaustome vaisius ir įdedame kokosų cukraus arba medaus. Įtarkuojame imbiero, kokosų drožlių ir viską išmaišome.

5

Desertą patiekiame su vaisių salotomis ir sausainiais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą