Lankašyro karštas puodas
Reikės:
Gaminimas
Plonomis juostelėmis supjaustome mėsą, pagardiname druska ir pipirais ir išmaišome. Ant mėsos beriame 2 šaukštus miltų ir pamaišome, kad pasiskirstytų tolygiai.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Apkepame mėsą iš abiejų pusių kol lengvai paskrus ir paruduos. Iškepusią mėsą išimame iš keptuvės ir atidedame į kepimo indą, tinkamą kepti orkaitėje.
Toje pačioje keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną ir morkas, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Apkepusias daržoves sudedame į kepimo indą ant mėsos.
Į tą patį kepimo indą pilame apie 100 ml vandens arba sultinio – papildomas skystis padės susidaryti padažui. Ant viršaus beriame rozmarinų lapelius ir tolygiu sluoksniu paskleidžiame plonai peiliu arba mandolina supjaustytas bulves.
Kepimo indą siunčiame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 40-45 minutes. Šiam laikui praėjus bulves dar patepame trupučiu lydyto sviesto ir perstatome kepimo indą orkaitėje kuo aukščiau keitinimo elementų – kad gražiau paskrustų. Kepame dar apie 10-15 minučių.
Nuostabus receptas! Pavyko iš pirmo karto, todėl vis kartoju ir kartoju 🙂