Nors ne tik vaikai, bet ir nemažai suaugusiųjų jautriai reaguoja į žalios spalvos maistą, žirnelis neabejotinai yra visų mylimas ir garbinamas Žaliasis princas. Mano močiutė specialiai mums su sese Odeta pasėdavo porą žaliųjų žirnelių lysvių, ir koks malonumas būdavo juos lukštenti…
Aš žalių žirnelių visada turiu šaldiklyje, ir jums rekomenduoju juos įtraukti į budinčių produktų sąrašą.Vaikai mėgsta, sriubom, troškiniam, kam tik nori, nes tos žalios spalvos vis labiau ir labiau trūks…O ši sriuba beveik įprasta: tik žirnelių saldumą paryškina ir truputi parūgština obuoliai, tik rinkinės tuos žieminius, rūgštesnius, jei galite.
Šią sriubą siūlau virti tada, kai reikia greitai ir skaniai pamaitinti šeimą. Sriuba salsva ir lengvai įsiūloma bet kuriam vaikui.
Trinta žirnelių sriuba
Reikės:
Gaminimas
Nulupame ir supjaustome svogūną, česnako skiltelę.
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais.
Į puodą pilame kelis šaukštus aliejaus ir pakepiname svogūną, pabaigoje įspaudžiame česnaką.
Supilame sultinį, suberiame obuolius ir žirnelius, verdame apie 7–8 minutes.
Sutriname maisto smulkintuvu, pasūdome, įberiame pipirų ir įdedame šaukštelį sviesto ar įpilame grietinėlės, ant viršaus pabarstome sūrio.
O su koncerduotais Tinka?
Ačiū, Beata!
Sriuba išbandyta šiandienos pietums- ji tokia lengva, kad niekaip nepavyko pasisotinti vienu dubenėliu:).